Obavijesti Video Pretražite Navigacija
djelomična procjena

Stigao račun za pariške prosvjede od kojeg će se svima zavrtjeti u glavi

Oštećen Slavoluk pobjede u Parizu (Foto: AFP)
Oštećen Slavoluk pobjede u Parizu (Foto: AFP) Foto: Afp
Pariška gradonačelnica Anne Hidalgo procijenila je na 3 do 4 milijuna eura štetu u nasilju tijekom prosvjeda "žutih prsluka" u subotu u Parizu samo što se tiče gradske opreme, rekla je u ponedjeljak na kanalu France 3.

Ta procjena, još uvijek djelomična, ne obuhvaća trgovine ni Slavoluk pobjede, oštećen tijekom subotnjih demonstracija.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Prosvjed u Parizu (Foto: Sylvain THOMAS / AFP) 19. vikend zaredom Prosvjedi i uhićenja "žutih prsluka": Na ulicama 40.000 ljudi i vojska, zapaljene kante za smeće, ispaljeni suzavci

Od subote navečer djelatnici gradskih službi rasčistili su 900 m3 otpada i više od 200 olupina zapaljenih automobila, rekla je gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo.

Vatrogasci su prijavili ukupno 249 požara, gorjelo je 112 vozila, 130 komada komunalne imovine i šest zgrada.

Gradonačelnica je najavila da će se u četvrtak održati sastanak gradske uprave, države i udruga trgovaca i osiguravajućih kuća kako bi pomogli trgovcima "čiji su gubici ogromni".

Nacionalni simbol, Slavoluk pobjede vandaliziran je u subotu poslijepodne i bit će za javnost zatvoren nekoliko dana. Spomenik je oštećen, ispisani su grafiti, a informatička oprema je onesposobljena.

Prosvjedi u subotu bili su obilježeni nasiljem bez presedana s 412 privedenih osoba, što je rekordan broj u zadnjih nekoliko desetljeća, rekao je u nedjelju načelnik pariške policije Michel Delpuech. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene