Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa u Palermu

'Stidite se zla i sačuvajte vjeru koja nemoguće čini mogućim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. pozvao je vjernike da se 'stide zla' u Palermu, u svom prvom posjetu Siciliji, pokrajini koju moralno nagrizaju mafijaške organizacije.

'Treba se stidjeti zla, onoga što vrijeđa Boga i ljude, treba se stidjeti zla koje ranjava građansku i vjersku zajednicu', rekao je Papa pred više desetaka tisuća vjernika, na misi na otvorenom po sunčanu vremenu, na prostranom trgu Foro Italico u Palermu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Legenda o krvavom dlanu Detektivi 'rješavaju' ubojstvo iz 16. stoljeća Slika nije dostupna Turisti hrle u Palermo k 8.000 mumificiranih leševa!

Organizatori su očekivali dolazak stotinjak tisuća ljudi, ali policija smatra da ih je došlo tridesetak tisuća. Suočene sa svim teškoćama, poput 'nedostatka posla', 'nesigurne budućnosti', 'fizičke i moralne patnje' i 'organiziranog kriminala', Benedikt XVI. je pozvao ljude da sačuvaju vjeru koja 'ljudski gledano nemoguće stvari čini mogućima'.

'Kušnji gubitka nade i malodušnosti izložen je onaj tko je slabe vjere, koji dobro zamjenjuje za zlo, koji misli da se pred zlom, gdjekad vrlo velikim, ništa ne može učiniti', rekao je.

S nadom u budućnost

'Sicilijanski narode, s nadom gledaj u budućnost!', pozvao je Sveti Otac. 'Hrabro živi vrijednosti Evanđelja kako bi širio svjetlo dobra! S Božjom snagom, sve je moguće!', dodao je.

>> Papa pozvao učenike da budu 'budući sveci 21. stoljeća'

Benedikt XVI. je za primjer naveo 'svece i svetice', ali i laike, koji su kroz stoljeća obilježili povijest Palerma i Sicilije, a izrijekom se spomenuo oca Pina Puglisija, svećenika koji je radio u problematičnoj četvrti Palerma, a 1993. ga je ubila Cosa Nostra. Njegovo proglašenje blaženim stanovnici otoka željno iščekuju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene