Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. pozvao je vjernike da se 'stide zla' u Palermu, u svom prvom posjetu Siciliji, pokrajini koju moralno nagrizaju mafijaške organizacije.


'Treba se stidjeti zla, onoga što vrijeđa Boga i ljude, treba se stidjeti zla koje ranjava građansku i vjersku zajednicu', rekao je Papa pred više desetaka tisuća vjernika, na misi na otvorenom po sunčanu vremenu, na prostranom trgu Foro Italico u Palermu.

Vezani članci Slika nije dostupna Turisti hrle u Palermo k 8.000 mumificiranih leševa! Slika nije dostupna Italija: Izbori na Siciliji važan indikator političkog stanja

Organizatori su očekivali dolazak stotinjak tisuća ljudi, ali policija smatra da ih je došlo tridesetak tisuća. Suočene sa svim teškoćama, poput 'nedostatka posla', 'nesigurne budućnosti', 'fizičke i moralne patnje' i 'organiziranog kriminala', Benedikt XVI. je pozvao ljude da sačuvaju vjeru koja 'ljudski gledano nemoguće stvari čini mogućima'.

'Kušnji gubitka nade i malodušnosti izložen je onaj tko je slabe vjere, koji dobro zamjenjuje za zlo, koji misli da se pred zlom, gdjekad vrlo velikim, ništa ne može učiniti', rekao je.

S nadom u budućnost

'Sicilijanski narode, s nadom gledaj u budućnost!', pozvao je Sveti Otac. 'Hrabro živi vrijednosti Evanđelja kako bi širio svjetlo dobra! S Božjom snagom, sve je moguće!', dodao je.

>> Papa pozvao učenike da budu 'budući sveci 21. stoljeća'

Benedikt XVI. je za primjer naveo 'svece i svetice', ali i laike, koji su kroz stoljeća obilježili povijest Palerma i Sicilije, a izrijekom se spomenuo oca Pina Puglisija, svećenika koji je radio u problematičnoj četvrti Palerma, a 1993. ga je ubila Cosa Nostra. Njegovo proglašenje blaženim stanovnici otoka željno iščekuju. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju