Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Londonu

Papa pozvao učenike da budu 'budući sveci 21. stoljeća'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. pozvao je Londonu katoličke učenike i studente da budu 'budući sveci 21. stoljeća', zatraživši od katoličkih ustanova da stvore 'sigurno okružje za djecu i mlade', smjerajući na pedofilske skandale.

'Nadam se da su među vama koji me danas slušate i budući sveci 21. stoljeća', istaknuo je Papa u govoru pred 4.000 učenika i 750 profesora iz svih katoličkih škola u zemlji, na sportskom igralištu sveučilišta Svete Marije u Twickenhamu. 'Možda neki od vas misle: biti svet, to nije za mene... Živimo u kulturi slavnih i mlade se često potiče da se ugledaju na osobe iz svijeta sporta i zabave', rekao je.

Pročitajte i ovo Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov Ilustracija Muškarcu će suditi Oltar na kojem se par poseksao opet u funkciji: Sve je spremno za katolički obred, žena prihvatila kaznu

'Samo novac nije dovoljan da usreći čovjeka', upozorio je Papa. 'Ključ sreće je veoma jednostavan: prava sreća je u Bogu', zaključio je. Nekoliko minuta ranije, Papa se obratio čelnicima katoličkih školskih ustanova u Velikoj Britaniji, zatraživši da se u 'našim školama stvori sigurno okružje za djecu i mlade', otvoreno smjerajući na pedofilske skandale u koje su bili umiješani svećenici.

>> 'Papino kajanje ne briše tragove skandala'

'Naime, vjerski odgoj može biti uspješan samo u ozračju povjerenja punog poštovanja i ljubavi', istaknuo je. Papin govor izravno se prenosio putem interneta u svim katoličkim školama u zemlji. Britanska Crkva posjeduje 2.800 školskih ustanova u kojima se školuje oko 800.000 učenika i 22 više škole i sveučilišta s 12.000 studenata. Kao i prvog dana Papina posjeta Škotskoj u četvrtak, informativne mreže BBC i Sky News posvetit će u petak nekoliko sati programa tom povijesnom posjetu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene