Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zajednički odlazak hrvatskog i srbijanskog predsjednika u Vukovar i Paulin Dvor pozdravio je i europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele.


Naglasio je kako se radi o važnom koraku prema pomirenju u regiji. Za Vukovar i Paulin Dvor rekao je kako bi mogli postati 'simboli pomirenja i primjer za cijelu regiju zapadnog Balkana'. U priopćenju koje je objavio ured povjerenika Fuelea stoji i da se posebna važnost pridaje 'dobrosusjedskim odnosima i regionalnoj suradnji kao dijelu Procesa stabilizacije i pridruživanja.'

>> 'Došao sam pokazati da je Srbija danas drugačija zemlja'

Vezani članci Bivši udomitelj djevojčice Bivši udomitelji djevojčice shrvani: "Pozdravili smo se s našim anđelom, danas smo je dotaknuli posljednji put. Da smo znali... Ne bi je dali pa makar u zatvoru završili" Posječene masline - 1 Lopovi ukrali masline stare i do stotinu godina! Uzimaju ih za ukras, a za sobom osim rupa u zemlji, ostavljaju ogromnu novčanu štetu

>> Ispričati se u ime naroda isto je kao i priznati krivicu

Fuele dalje navodi da su vodstva Srbije i Hrvatske dosta učinila tijekom protekle godine, između ostalog potpisano je nekoliko važnih bilateralnih sporazuma o policijskoj i obrambenoj suradnji, kao i o izručenju osumnjičenih ili osuđenih za ratne zločine, a taj posao bi trebalo nastaviti. Za jučerašnji događaj Fuele smatra da u istinskom europskom duhu može pomoći rješavanju otvorenih bilateralnih pitanja. 'Budućnost i Hrvatske i Srbije leži u Europskoj uniji, gdje je pomirenje jedno od elemenata', dodao je.

Tijekom jučerašnjeg posjeta Hrvatskoj srbijanski predsjednik Boris Tadić odao je počast hrvatskim i srpskim žrtvama koje su tijekom 1991.godine ubijene na Ovčari i Paulinom Dvoru. Isto tako izrazio je žaljenje zbog nevinih žrtava i ispričao se za počinjene zločine.(Hina)