Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga u tijeku

Srušio se američki vojni avion u ocean: U njemu je bilo osam osoba

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Još se prikupljaju informacije o padu američkog vojnog zrakoplova u ocean kod Japana.

Zrakoplov V-22 Osprey američke vojske srušio se u srijedu u ocean u zapadnom Japanu s osmero ljudi, objavila je japanska obalna straža.

Glasnogovornik obalne straže rekao je da se čeka više detalja o incidentu u blizini japanskog otoka Yakushima, javlja Reuters.

Potraga je u tijeku, a dosad je pronađena jedna osoba, koja je prebačena u bolnicu i preminula je, javlja CNBC.

Glasnogovornik američkih snaga u regiji rekao je da još uvijek prikupljaju informacije o incidentu.

Pročitajte i ovo Vlak iskočio iz tračnica - 3 u Dugom Selu FOTO Detalji izlijetanja vlaka iz tračnica: Zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti jednog čovjeka izbjegnuta je katastrofa

Svjedoci su rekli da je lijevi motor zrakoplova gorio dok se zrakoplov spuštao prema moru, izvijestila je japanska televizija MBC.

Zrakoplov je nestao s radara u 14:40 po lokalnom vremenu, rekao je glavni tajnik japanske vlade Hirokazu Matsuno.

U kolovozu se američki Osprey srušio uz obalu sjeverne Australije dok je prevozio trupe tijekom rutinske vojne vježbe, pri čemu su poginula tri američka marinca.

Drugi se srušio u ocean kod južnog japanskog otoka Okinawe u prosincu 2016., što je dovelo do privremenog prizemljenja američke vojske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jesu li liste čekanja liste umiranja? Imaju rak, no novi šok tek slijedi: "Na terapiju se čeka i do pet mjeseci, pa odustaju od liječenja. Neki su umrli dok su čekali prvi pregled"

Pročitajte i ovo Autobus zamalo udario u benzinsku pumpu Pribranost i hrabrost VIDEO Sekunde do katastrofe: Tinejdžerica spasila autobus pun učenika prije nego što je udario u benzinsku pumpu

Avionom s nagibnim rotorom, koji može letjeti i kao helikopter i kao zrakoplov s fiksnim krilima, upravljaju američki marinci, američka mornarica i japanske snage samoobrane.

Uvođenje Ospreyja u Japanu bilo je kontroverzno, a kritičari su govorili da je hibridni zrakoplov sklon nesrećama. Američka vojska i Japan tvrde da je siguran.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene