Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan pilot srbijanske vojske preminuo je u bolnici nakon pada vojnog zrakoplova u naseljenom dijelu Nove Pazove, između Beograda i Novog Sada, javili su beogradski mediji.


U zrakoplovu su bila dvojica pilota koja su se katapultirala.

Vezani članci Padobranci Padobranci pri skoku zapeli za zrakoplov, snimka mučne borbe za život postala hit na društvenim mrežama Slika nije dostupna Hvalili se da 'njihovi zrakoplovi ne mogu nestati' - a onda im se dogodilo upravo to!

Jedan od njih je pronađen i s teškim ozljedama prevezen u Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu, gdje je ubrzo preminuo. Drugi pilot je s lakšim ozlijedma pronađen nakon pola sata potrage, javlja Blic.

>> BiH: Norvežanin se zrakoplovom zaletio u dalekovod i srušio

Nitko od mještana Nove Pazove, prema prvim infomracijama, nije stradao. Ministar obrane Aleksandar Vučić naredio je hitnu istragu nesreće. 'Danas oko 10:15 sati u Novoj Pazovi srušio se avion Vojske Srbije tipa V-54 Lasta. Oba pilota su se katapultirala iz zrakoplova. Jedan pilot je van životne opasnosti, dok je drugi u teškom stanju prevezen na VMA. Piloti su bili na redovnoj tehničkoj probi zrakoplova', priopćilo je Ministarstvo odbrane. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook