Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Norveški državljanin doživio je zrakoplovnu nesreću pilotirajući lakim zrakoplovom, u mjestu Kološići, pored Visokog u BiH.


Nesreća se dogodila jučer u 19:37 sati, a unesrećeni Norvežanin je Egil Erlingsen, inače djelatnik NATO baze u Sarajevu, prenosi Dnevni Avaz.

Vezani članci Preživio stravičan pad zrakoplova u Pakistanu - 4 Čudom preživio pad zrakoplova u kojem je poginulo 97 ljudi: "Svi su plakali i molili. Uspio sam otkopčati pojas..." Slika nije dostupna Udario je u vrh planine: Vojni dron pronašao ostatke nestalog putničkog zrakoplova

>> Srušio se avion u kojem je bio filipinski ministar unutarnjih poslova

Njegov zrakoplov je, prema izjavama očevidaca s mjesta nesreće, Erlingsenov zrakoplov zapeo je za žice dalekovoda te se srušio na tlo. 'U 20.45 sati dovezen je muškarac, rođen 1967. godine, s frakturom desne podlaktice. Imao je i ranu na glavi, koja mu je sanirana, zatim kontuziju prsnog koša te frakturu kralješka. Odmah je upućen u operacijsku salu', izjavila je Biljana Jandrić glasnogovorniva KCUS-a.

Zrakoplov kojim je upravljao Erlingsen je tio Morane MS893A proizvođača Socata. Erlingsen je letio iz Sarajeva, a kako aerodrom u visokom nema riješeno pitanje noćnih slijetanja, i to je jedan od mogućih faktora u nesreći koja se dogodila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook