Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Bespilotna letjelica srušila se u Kosovskoj Mitrovici, KFOR potvrdio da je to njihov dron: "Zbog kvara sletjela u vrt obiteljske kuće"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kosovskoj Mitrovici u srijedu je oko 14 sati pala bespilotna letjelica u vlasništvu KFOR-a.

Iz KFOR-a su za lokalne medije potvrdili kako se radi o njihovu dronu koji je "zbog kvara sletio u vrt obiteljske kuće".

Pročitajte i ovo Mario Banožić, ministar obrane Nema povlačenja Što je s hrvatskim vojnicima na Kosovu? Banožić otkrio ima li među ozlijeđenima u KFOR-u i Hrvata Neredi na Kosovu Ne staju napetosti Ispred općinske zgrade na Kosovu okupili se Srbi nasuprot vojnicima iz SAD-a, Italije, Poljske: Dodik osudio napad na "goloruki narod"

Navode da u ovom događaju nema ozlijeđenih niti materijalne štete. Bespilotnu letjelicu je vrlo brzo nakon pada preuzela kosovska policija.

"Bespilotna letjelica provodila je rutinsku izviđačku misiju, podršku aktivnostima KFOR-a, u skladu s Rezolucijom Savjeta sigurnosti UN-a 1244 iz 1999. godine. Njom je KFOR obvezan osigurati sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu", navode u KFOR-u.

Zahvaljuju se lokalnom stanovništvu na razumijevanju i suradnji, ali i na brzom kontaktiranju kosovskih vlasti što je omogućilo preuzimanje drona i "ublažavanje neugodnosti izazvanih incidentom".

KFOR je već pokrenuo istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti incidenta, piše Kosovo Online.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene