Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Vidoviti Alo

Srpski tjednik tvrdi da je predvidio stravičan potres

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski tjednik Alo tvrdi kako je predvidio potres koji je prije dva dana s epicentrom u Kraljevu uzrokovao veliku štetu i usmrtio dvije osobe.

Prema pisanju ovog tjednika, oni su još u rujnu 2009. od ravnateljice Seizmološkog centra Srbije Slavice Radovanović dobili predviđanje kako bi Srbiju mogao pogoditi jak potres koji bi ugrozio čak 30 posto stanovništva. Alo se tom temom bavio nakon stravičnog potresa u Italiji, a Radovanović je predvidjela i cijelu seriju potresa. 'Prvi veći potres može izazvati lanac potresa u regiji tako da se može dogoditi da u roku od godinu do dvije dana i u Srbiji bude jakih potresa', izjavila je ravnateljica Seizmološkog centra.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

>> Najmanje 70 potresa treslo Srbiju

>> Novi potres u Srbiji izazvao paniku, ljudi spavali u automobilima

Jaki potresi u Srbiji prouzrokuje velike štete radi činjenice kako je dosta zgrada izrađeno prije 1963. godine kada su se počeli primjenjivati novi propisi o gradnji. 'Objekti koji su građeni po novim propisima predstavljaju tek 30% ukupnog broja objekata', objasnila je Radovanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene