Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri muškarca uhićena su u SAD-u zbog prijevare s karticama, a jedan od njih je državljanin Srbije, pišu srpski mediji.


Iako američki mediji koji su prenijeli vijest navode samo imena, ali ne i porijeklo uhićenih u prijevari s kreditnim karticama u Concordu, u američkoj saveznoj državi Massachusetts, srpski mediji navode da je jedan od njih, 23-godišnji Marko Perović, državljanin Srbije.

Vezani članci Slika nije dostupna Šest godina muljali s kreditnim karticama i 'zaradili' 200 milijuna dolara Slika nije dostupna Ukrali podatke 500.000 vlasnika kreditnih kartica

Privedeni su još i Nikola Colak (36) koji živi Vermonta, Ivan Halaci (27) iz New Yorka i Stefan Mihov (28) iz New Jerseyja. Sprovedeni su u zatvor u Concordu, a sud im je odredio da mogu braniti sa slobode uz jamčevinu od 750.000 dolara, javlja Mooresville Tribune.

Četvorica osumnjičenih se terete za više krivičnih djela falsificiranja kreditnih kartica, korištenje tih kartica, nezakonit pristup računalima poduzeća i zavjeru.

Pljačkaši zaskočili princa na ulici: Ukrali mu 250.000 eura gotovine!

'Koristili su lažne kartice za podizanje novca na bankomatima na području Concorda. Istraga je u tijeku, ali se sumnja da su sa bankomata lažnim karticama podigli više tisuća dolara od onoga što se do sada otkrilo', rekao je Gary Hatley, šef policije u Concordu.
Osumnjičeni su uhićeni u hotelu u kojem su spremali nove pohode na bankomate.

Prijatelji Marka Perovića u šoku su što je Marko na bilo koji način povezan sa kriminalom. 'Marko je odličan momak! Vrijedan, radišan, sportaš. U Ameriku je otišao prije dvije i pol godine preko programa za studente 'Work and travel'. Vozio je kamion, snalazio se... Roditelji su mu razvedeni. Svi u obitelji su fini i pristojni ljudi. Ova vijest će ih dotući. Možda su ga uvukli, mlad je on i još naivan', rekao je za Blic jedan od njegovih prijatelja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook