Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Obračun na utakmici

Ostojić o neredima na derbiju: "Treba ostaviti policiji da to odrade jer to su kriminalci''

Ranko Ostojić (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Ranko Ostojić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ranko Ostojić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ranko Ostojić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Odgovor iz SOA-e (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/2 >>
Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je kako će "u najkraćem roku izaći sa svim informacijama o neredima na derbiju".

Ministar kaže kako postoji sumnja da je u pitanju više od obračuna navijača.

Pročitajte i ovo Huligani nakon derbija na Partizanovu stadionu (Foto: AFP) Reakcije i zgražanja ne prestaju Liječnica poslala snažnu poruku huliganima: "Koliko bi bolesne djece dalo sve za vaše zdravlje koje trošite iz objesti?" Huligani pretučeni u sukobu s Grobarima (Foto: AFP) Nisu znali što se sprema? Propjevao jedan od hrvatskih huligana? "Grobar mi je dao 8000 eura da ga čuvam na derbiju"

"Ne bih ulazio u teorije zavjere, nemamo informacije da je neki obavještajni faktor umiješan u to, došli smo do informacija koje ukazuju da postoji umiješanost kriminalnih faktora, ne samo domaćeg, već i iz regije. Da bismo bili sigurni, što je bio cilj, nećemo izlaziti u javnost dok nemamo sve informacije", rekao je Stefanović.

Ministar policije navodi i da trenutno nije poznato je li “kriminogeni faktor” umiješan kao organizator ili inspirator događaja, javlja B92.

"Imamo dosta podataka, ali ne možemo znati što rade strane zemlje. Očekujem kako ćemo u vrlo kratkom roku imati dovoljno informacija da bi tužiteljstvo moglo klasificirati dijela", rekao je Stefanović.

Srpski ministar navodi kako “postoji dosta svjedoka i sve ide u pravcu razrješenja”, a sumnja se i da je postojao još neki razlog osim "klasičnih želja navijačkih grupa za preuzimanjem tribina“.

Na naš upit SOA-i jesu li uključeni u slučaj, odgovaraju nam: "Izvješćujemo Vas kako SOA, iz sigurnosnih i zakonskih razloga, ne iznosi sigurnosna i obavještajna postupanja iz svojeg djelokruga rada."

Političke izjave i medijske napise u Srbiji - hrvatski političari nazivaju narušavanjem dobrosusjedskih odnosa.

"Nije dobro da se politika sada o tome izjašnjava, tu mislim na kolege u Srbiji, vidite da mi u Hrvatskoj o tome ne govorimo, ne upuštamo se u nikakve spekulacije, nitko iz Vlade nije na taj način komentirao, sad je važno da policija radi svoj posao", rekao je Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova.

"Situacija u kojoj je netko sudjelovao u nekom incidentu, ne može stigmatizirati cijelu državu i naciju. Prema tome dobro je da naši političari ne koriste takvu vrstu retorike, to treba ostaviti policiji da oni to odrade jer to su kriminalci'', rekao je Ranko Ostojić, bivši ministar unutarnjih poslova

Podsjetimo, hrvatski huligani, koji će zbog izazivanja nereda na stadionu Partizana, u Centralnom zatvoru provesti najmanje 30 dana nedavno su dobili prijetnje zatvorenika iz susjednih ćelija, pišu srpski mediji.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene