Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog bombardiranja Beograda

Srbin se osvetio NATO-u ubivši BBC-jevu novinarku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Scotland Yard istražuje najnoviju tvrdnju da je BCC-jevu novinarku Jill Dando ubio srpski ubojica. Ubojstvom se, prema pisanju Daily Maila, hvalio britanski kriminalac srpskog porijekla te rekao da je to osveta za NATO-ovo bombardiranje Beograda 1999. godine.

Muškarac je svoju tajnu o ubojstvu rekao ispred više od deset ljudi koji su se u tom trenutku nalazili u baru tijekom pijanke u Beogradu u rujnu 2001., više od dvije godine nakon smrti novinarke. Službenici Metropolitan policije iz odjela za ubojstvo ispituju ovu novu informaciju koju im je netko dojavio prošli mjesec. Jill Dando, 37-godišnja novinarka ubijena je na kućnom pragu svoga doma u Fulhamu, zapadnom Londonu u travnju 1999. godine. Za njezino je ubojstvo osuđen lokalni čudak koji je otprije bio poznat policiji, Barry George. On je za ubojstvo Jill dobio doživotnu kaznu zatvora, ali je oslobođen na ponovnom suđenju prošle godine. Povezanost ubojstva Jill sa Srbinom bilo je odbačeno nakon Georgeava uhićenja 2000.

Pročitajte i ovo Ilustracija skandal trese BBC Javila se još jedna mlada osoba s optužbama protiv poznatog TV voditelja: Slao je prijeteće poruke pune uvreda BBC Potrošio 35.000 funti Obrat u skandalu koji trese BBC: Javila se osoba kojoj je poznati voditelj navodno plaćao za eksplicitne fotografije

Na prvom suđenju, Georgeov odvjetnik tvrdio je kako je mogući motiv njezina ubojstva bombardiranje Beograda. Čak je sudu dostavio izvještaj obavještajnih službi u kojima je stajalo kako je Arkan naručio ubojstvo Sir Johna Birta, tadašnjeg generalnog direktora BBC-a. Kada je njegova sigurnost podignuta na višu razinu, meta je postala Jill Dando koja je izvještavala o izbjeglicama s Kosova.

Policija je razgovarala s jednom osobom koja je bila prisutna tijekom navodnog priznavanja u baru Portobello u Beogradu. Muškarac koji je navodno priznao ubojstvo, odbio je razgovarati s novinarima Daily Maila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene