Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Odnosi u regiji nisu dovoljno snažni'

Hrvati, Albanci i Kosovari najmanje vjeruju Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Galupovo' istraživanje 'Balkan monitor' pokazalo je da Srbiju prijateljskom najmanje smatraju Hrvati, Albanci i Kosovari.

Na Srbiju kao prijateljsku zemlju gleda najviše građana Crne Gore 69,1 posto, Makedonije 54,8 posto i BiH 44,3 posto, a najmanje građana u Hrvatskoj 6,9 posto, Albaniji 7,6 posto i na Kosovu svega 3,5 posto ispitanika, pokazalo je istraživanje, prenosi Blic. Kada je riječ o odnosima sa susjedima, istraživanje je pokazalo da u svim dijelovima regije, osim u Crnoj Gori, Albaniji i na Kosovu, više od polovice ispitanika smatra da odnosi sa susjedima nisu dovoljno snažni. Takav odgovor dalo je 67,6 posto ispitanika u BiH, 63,6 posto u Srbiji, 63 posto u Makedoniji i 51 posto u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koronavirus u regiji Vučić najavio "užasne brojeve": "U nedjelju ćemo imati više od 3000 zaraženih, ako se ovako nastavi nećemo imati gdje primati pacijente" Slika nije dostupna Svijet iz minute u minutu Merkel upozorila kako je "svjetlo na kraju tunela još daleko", u Bugarskoj će policijska vozila pomagati hitnoj

>> Predsjednik Mesić neće ostati dužan Borisu Tadiću

Na Kosovu je 45 posto ispitanika kazalo kako odnosi nisu dovoljno snažni, a u Crnoj Gori odnose preslabima smatra 41,9 posto građana. U Albaniji je najviše ispitanika procijenilo da su postojeći odnosi sa susjedima na pravoj razini, njih 38,2 posto. Istraživanje je pokazalo da uvjerljiva većina građana Kosova i Albanije podržava stvaranje velike Albanije, dok gotovo svaki drugi ispitanik smatra da je to i vjerojatno u bliskoj budućnosti. Na pitanje podržavaju li formiranje velike Albanije, potvrdno je odgovorilo 74,2 posto ispitanika na Kosovu i 70,5 posto u Albaniji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene