Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbijanski vojni zrakoplov pao kod Zrenjanina, pilot se katapultirao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski vojni zrakoplov tipa Orao srušio se u srijedu oko 11 sati u mjestu Baranda kod Zrenjanina, a pilot se katapultirao, javljaju beogradski elektronski mediji.

Radio B92 javio je da pilot nađen i da je teško ozlijeđen, te da je najvjerojatnije riječ o ozljedi kralježnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva se dogodila krajem siječnja Pad ZLIN-a je već druga teška vojna zrakoplovna nesreća ove godine Američki zrakoplov F-16 (Foto: AFP) Pao na nenaseljeno područje Američki vojni zrakoplov srušio se na zapadu Njemačke, pilot iskočio iz aviona

Prema riječima svjedoka, nakon što su čuli eksploziju, vidjeli su padobranca za kojeg su pretpostavili da je pilot koji se katapultirao.

Prema riječima lokalnih dužnosnika, "sanitetske ekipe nalaze se na terenu i policija je osigurala mjesto nesreće". Drugi detalji nesreće još nisu poznati.

Zrakoplov Vojske Srbije nestao je tijekom prijepodneva s radarske kontrole Direktorata civilnog zrakoplovstva, prenijela je agencija Tanjug.

U srbijanskom Ministarstvu obrane, prema istoj agenciji, pretpostavlja se da je pilot primijetio da je došlo do nekih tehničkih neispravnosti na letjelici i da je zato odlučio spasiti se katapultiranjem.

Zrakoplovstvo i protuzračna obrana VS posjeduje 33 zrakoplova tipa Orao u četiri osnovne borbene, nastavne i izviđačke verzije.

Zrakoplov Orao konstruiran je u drugoj polovici 70-ih godina u suradnji s Rumunjskom i još uvijek je u upotrebi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene