Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanski zavod za zdravstveno osiguranje sa švicarskom farmaceutskom tvrtkom ‘Novartis’ potpisao je ugovor o nabavi tri milijuna cjepiva protiv tzv. svinjske gripe, pri čemu bi prva količina od 500 tisuća doza trebala biti isporučena u prvoj polovici prosinca.


Za preostala dva i pol milijuna pregovarat će se s proizvođačem kako bi najveća količina cjepiva bila isporučena u siječnju, a dodatne isporuke očekuju se i u veljači i ožujku. Ugovorena cijena po dozi iznosi 799 dinara, to jest osam eura, javljaju beogradski elektronički mediji.

Vezani članci Gripa, Ilustracija Liječnici upozoravaju: Gripa nije nestala, mogla bi biti još opasnija, posebno za djecu Slika nije dostupna Počinje cijepljenje protiv gripe

Po navodima medija, na javni natječaj srbijanske vlade za nabavu cjepiva bila su pozvana tri proizvođača, a pobijedio je ‘Novartis’. Farmaceutsku tvrtku ‘Novartis’ u Srbiji zastupa ‘Jugohemija’, koja je dio ‘Delta holdinga’ srbijanskog tajkuna Miroslava Miškovića.

>> Srbija proglasila epidemiju svinjske gripe

Kako prenose beogradski mediji, nakon javnog otvaranja ponuda, povjerenstvo koje je odlučivalo o izboru cjepiva zaključilo je da je jedino ‘Novartis’ priložio potpunu dokumentaciju. (Hina)