Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 11 dana

Završen tek prvi dio sprovoda Kim Jong-Ila!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg pada ulicama Pyongyanga, a na stotine tisuće građna došlo je vidjeti posljednji ispraćaj Kim Jong-ila.

Građani Sjeverne Koreje i dalje oplakuju voljenog vođu, no ovoga puta na snijegom prekrivenim ulicama gdje je u velikoj koloni prolazi automobil s lijesom Kim Jong-ila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ima veze s procesom nasljeđivanja? Kim Jong-Il produljio posjet Kini Slika nije dostupna Gladni i naoružani Sjeverna Koreja priprema novi atomski pokus

Do posljednjeg trenutka nije se znalo hoće li sjevernokorejske vlasti dopustiti da se na televizijama prati posljednji ispraćaj Kim Jong-ila.

No sve snima njihova državna televizijia, a prenose i sve svjetske televizijske kuće. Zanimljivo je da se pogreb Kim-ilovog oca, Kim Il-sunga, 1994. nije emitirao na televiziji. On je ovom izoliranom zemljom vladao čak 46 godina.

Nasljednik Kim Jong-un korača uz automobil s lijesom svojega oca, zajedno sa stricem Chang Song-taekom, koji će vjerojatno biti ključna figura u konsolidaciji moći mladoga državnika. Lijes je pratio i glavni vojni zapovjednik Ri Yong-ho. Snimke prikazuju brojne uplakane ljude koji na ulicama posljednji put pozdravljaju  Dragog vođu. Komemoracija će se nastaviti i sutra, s tri minute tišine u podne.

>> VIDEO: Kim Jong-un snimljen u suzama

>> Sada i svrake tuguju za Kim Jong-ilom...

>> Kim Jong Un dobio titulu, on je 'Izvrsni vođa'

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene