Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Nakon 'Dragog vođe'

Kim Jong Un dobio titulu, on je 'Izvrsni vođa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijenos vlasti u Sjevernoj Koreji teče glatko, a tamošnji mediji sina Kim Jong-ila, koji će naslijediti očevu vladavinu, već nazivaju novim nadimkom - 'Izvrsni vođa'.

Vlade drugih zemalja fokusirale su svu pažnju na tu zemlju od smrti Kim Jong-ila te su zabrinute dolaskom na vlast dosad nepoznatog mladića, neprovjerenog u politici, u zemlji s nuklearnim programom i vojskom od 1,2 milijuna ljudi.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

U međuvremenu, glavni sjevernokorejski grad Pjongjang i dalje je u znaku žalosti za preminulim 'Dragim vođom'. U proteklih par dana, Sjeverna Koreja nije pokazivala nikakve neobične vojne poteze ili manevre. Za Pentagon je to znak relativno normalne tranzicije.

Južnokorejski predsjednik Lee Myung-bak Pjongjangu je morao objasniti da njegova zemlja nije imala neprijateljske namjere, kad je na objavu smrti Kim Jong-ila svoju vojsku stavila u stanje pripravnosti.

U velikom uvodniku, najveći sjevernokorejski list Redong Sinmon pozvao je građane da se 'okupe, okupe i okupe iza velikog druga Kim Jong Una i vjerno slijede njegovo vodstvo'. Isti list nazvao je Kom Jong Una 'izvrsnim vođom partije, vojske i naroda te velikim nasljednikom'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene