Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U kritičnom stanju

Nevjerojatno spašavanje u susjedstvu: Speleologinja izvučena iz špilje duboke stotinu metara

Aktualno Galerija Spašavanje speleologinje, ilustracija - 3 Spašavanje speleologinje, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Spašavanje speleologinje, ilustracija - 4 Spašavanje speleologinje, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Spašavanje speleologinje, ilustracija - 5 Spašavanje speleologinje, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Spašavanje speleologinje, ilustracija - 2 Spašavanje speleologinje, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Spašavanje speleologinje, ilustracija - 1 Galerija 1/5 >>
Nevjerojatno spašavanje u Sloveniji. Iz špilje duboke stotinu metara nakon 30 sati spasioci su izvukli mladu speleologinju.

S još pet speleologa djevojka se spustila u subotu u neistraženu špilju kod sela Dolenje, gdje joj je na glavu pao veliki kamen, a ona je ostala bez svijesti.

U trenutku nesreće s njom je bio brat, koji ju je cijelo vrijeme grijao svojim tijelom. U kritičnom stanju prebačena je u bolnicu u Ljubljani.

"Morate znati da smo nosila morali ukositi na nekim dijelovima, pa je spašavanje unesrećene koja je bila na nosilima bilo još teže", kazao je Matjaž Knap, Zapovjednik općinskog stožera civilne zaštite Cerknice.

Pročitajte i ovo Spašavanje planinara Drama u Španjolskoj VIDEO Hrvatski planinar ozlijeđen na Pirinejima: Pao je i kotrljao se 30 metara niz padinu, izvlačili su ga užetima

"Svi ti zavoji i razine koje se vide, svaka zapreka je bila problem. Postavili smo četiri sektora i od jednog do drugog sektora smo unesrećenu predavali sljedećoj ekipi", dodao je.

Pročitajte i ovo Potražni psi - 2 Počinju vježbati već sa sedam tjedana Lavež koji život znači: Pogledajte kako izgleda trening za psa spasioca

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene