Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapatero najavio

Španjolska u rujnu raspušta parlament, novi izbori 20. studenog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska će raspustiti parlament krajem rujna i sazvati prijevremene parlamentarne izbore 20.studenog, najavio je premijer Jose Luis Zapatero.

'Izbori će se održati 20. studenog', rekao je Zapatero na konferenciji za tisak.

Redovni izbori su trebali biti održani u ožujku 2012. godine no odluka o sazivanju prijevremenih izbora donesena je na inzistiranje desne Pučke stranke i uvjerljivog poraza Zapaterovih socijalista na lokalnim izborima 22. svibnja. 'To je prirodna i razborita odluka', rekao je Zapatero.

Zapatero je konferenciju za tisak iskoristio i kako bi istaknuo da je 'vlada ispunila dobar dio svojih ciljeva u drugom dijelu mandata'.

'U složenom današnjem kontekstu gospodarstvo daje pozitivne znakove. Postavili smo temelj oporavka', ustvrdio je Zapatero s obzirom da je španjolsko gospodarstvo u prvom tromjesečju zabilježilo blagi rast od 0.3 posto.

U Španjolskoj, međutim, po danasobjavljenim brojkama, 20,89 posto Španjolaca još je uvijek bez posla što je najviša stopa nezaposlenosti u industrijaliziranim zemljama. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraživanje Eurostata Izašli podaci o najdugovječnijim stanovnicima Europske unije: Pogledajte gdje se na ljestvici nalaze Hrvati Uhićeni Srbi u Španjolskoj akcija u Španjolskoj VIDEO Pogledajte kako je pao jedan od najtraženijih srpskih mafijaša: "Bili su vezani, a u kući je bilo puno krvi"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene