Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OD SRIJEDE

VIDEO Požar i dalje bijesni Španjolskom, izgorjelo 6000 hektara, evakuirano više od 2000 ljudi: ''Neuobičajene je snage''

Vlasti u Malagi odlučile su nastaviti evakuacije dok u nedjelju još traju pokušaji stavljana pod kontrolu požara koji već danima bijesni i u kojemu je izgorjelo 6000 hektara šuma.

Ovaj ogroman požar koji bukti od srijede navečer u planini Sierra Bermeja, na jugu Španjolske, pojačao se u nedjelju ujutro i spojio s drugim požarištem, objasnile su vlasti.

Zbog požara je regionalna vlada Andaluzije tražila podršku vojske i preventivnu evakuaciju stanovništva još nekoliko mjesta, precizirale su na Twitteru hitne službe.

"To je požar neuobičajene snage u odnosu na redovne požare", objasnio je na konferenciji za novinare dužnosnik službe za borbu protiv požara Alejandro Garcia objašnjavajući odluke.

Zbog tog požara u kojem je u četvrtak život izgubio jedan vatrogasac, evakuirano je ukupno više od 2000 ljudi. S vatrom se bori više od 600 profesionalnih vatrogasaca kojima pomažu stanovnici, kanaderi i helikopteri, navodi regionalna vlada Andaluzije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna požar u covid bolnici Ministar, njegov zamjenik i direktor bolnice dali ostavke nakon stravične nesreće u Tetovu: "To je moralni čin"

Pročitajte i ovo Požar u Zagrebu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar u Zagrebu: Iznad grada diže se crni dim, gori mjesto na kojem požar izbija svako malo

Prema privremenim podacima dobivenim putem satelita Copernicus Europske komisije, vatra je već progutala površinu veću od 6000 hektara, priopćilo je ministarstvo okoliša.

Ministarstvo objašnjava da borbu s požarom otežavaju "osobitosti terena" tj. strme padine kao i "nepovoljni meteorološki uvjeti".


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene