Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije sestre s hrvatskim putovnicama uhićene u Španjolskoj zbog pljački kuća, te pripadnosti kriminalnoj grupi koja je u lučkom gradu Valenciji ukrala 4 milijuna eura vrijedne dijamante nekadašnje argentinske političarke Eve Peron, bit će deportirane u Hrvatsku, pišu regionalne dnevne novine sa španjolskog sjevera La Voz de Galicia.


Sestre Anna i Daniela Dragutinović uhićene su u gradu Santiago de Compostela, na sjeveru Španjolske, nakon što su počinile pet pljački kuća između 29. svibnja i 16. lipnja 2015., a u pritvoru su provele osam mjeseci.

Vezani članci Muškarac, ilustracija Riješen misterij nestanka starog 30 godina: Pronađen muškarac s dubrovačkog područja Ana Brnabić, Aleksandar Vučić Vučić oštro: "Oni jednostavno lažu. Rekao sam Novaku da jedva čekam da dođe u Srbiju"

Državno odvjetništvo tražilo je za obje zatvorske kazne od 4 godine i tri mjeseca no sud je odredio kazne od 2 godine i jednog mjeseca ukoliko žrtvama nadoknade štetu. Krale su nakit, novac, parfeme i ostale vrijednosti na koje bi naišle tijekom pohoda.

Prema pisanju novina La Voz de Galicia, morat će platiti 1.795 eura te će biti deportirane u Hrvatsku. Deportacija je već odobrena za Annu dok u slučaju njene sestre suci čekaju pregled dokumenata koje je dostavila njena obrana, kako bi se ustanovilo jesu li ispravni. Obje će imati zabranu ulaska u Španjolsku na rok od pet godina.

Daniela Dragutinović ima talijansku osobnu iskaznicu, a novine ističu kako obje pripadaju klanu, odnosno bandi koja je iz Italije operirala po zemljama južne Europe. Članovi te grupe su 2009. sudjelovali u pljački nakita u Valenciji, gdje je bila i 4 milijuna eura vrijedna dijamantna tijara koja je pripadala Evi Peron, supruzi nekadašnjeg argentinskog predsjednika Juana Dominga Perona.

Španjolska policija je tada u suradnji s Interpolom i talijanskom policijom razotkrila sedam osoba s hrvatskim i srpskim putovnicama. Dvije osobe navedene kao Nenad i Gojko su se nagodile za smanjenje kazne pa je dijamantna tijara pronađena u sobi jednog hotela u Milanu. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju