Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinile pet pljački

NISU DOBRODOŠLE Španjolska deportira dvije Hrvatice razbojnice nazad u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije sestre s hrvatskim putovnicama uhićene u Španjolskoj zbog pljački kuća, te pripadnosti kriminalnoj grupi koja je u lučkom gradu Valenciji ukrala 4 milijuna eura vrijedne dijamante nekadašnje argentinske političarke Eve Peron, bit će deportirane u Hrvatsku, pišu regionalne dnevne novine sa španjolskog sjevera La Voz de Galicia.

Sestre Anna i Daniela Dragutinović uhićene su u gradu Santiago de Compostela, na sjeveru Španjolske, nakon što su počinile pet pljački kuća između 29. svibnja i 16. lipnja 2015., a u pritvoru su provele osam mjeseci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Više je osoba napalo sirotu ženu na autobusnoj stanici u Zagrebu: Ukrali su joj ruksak Šestero poginulo kada se kamion zaletio u policijsku barikadu U Španjolskoj Užas na autocesti: Kamion se zaletio u policijsku kontrolnu točku, poginulo šestero ljudi

Državno odvjetništvo tražilo je za obje zatvorske kazne od 4 godine i tri mjeseca no sud je odredio kazne od 2 godine i jednog mjeseca ukoliko žrtvama nadoknade štetu. Krale su nakit, novac, parfeme i ostale vrijednosti na koje bi naišle tijekom pohoda.

Prema pisanju novina La Voz de Galicia, morat će platiti 1.795 eura te će biti deportirane u Hrvatsku. Deportacija je već odobrena za Annu dok u slučaju njene sestre suci čekaju pregled dokumenata koje je dostavila njena obrana, kako bi se ustanovilo jesu li ispravni. Obje će imati zabranu ulaska u Španjolsku na rok od pet godina.

Daniela Dragutinović ima talijansku osobnu iskaznicu, a novine ističu kako obje pripadaju klanu, odnosno bandi koja je iz Italije operirala po zemljama južne Europe. Članovi te grupe su 2009. sudjelovali u pljački nakita u Valenciji, gdje je bila i 4 milijuna eura vrijedna dijamantna tijara koja je pripadala Evi Peron, supruzi nekadašnjeg argentinskog predsjednika Juana Dominga Perona.

Španjolska policija je tada u suradnji s Interpolom i talijanskom policijom razotkrila sedam osoba s hrvatskim i srpskim putovnicama. Dvije osobe navedene kao Nenad i Gojko su se nagodile za smanjenje kazne pa je dijamantna tijara pronađena u sobi jednog hotela u Milanu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene