Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija dvije bombe

Somalijski predsjednik i kenijski ministar izbjegli napad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi somalijski predsjednik Hasan Šeik Mohamud i kenijski ministar vanjskih poslova Sam Ongeri bez posljedica su izbjegli samoubilački napad bombom u hotelu u Mogadišu.

Novi somalijski predsjednik Hasan Šeik Mohamud i kenijski ministar vanjskih poslova Sam Ongeri, koji je u posjetu Somaliji, izbjegli su u srijedu bez posljedica samoubilački napad bombom u hotelu u Mogadišu, u kojem su održavali konferenciju za novinare, rekli su očevici.

Jedan je očevidac za Reuters izjavio kako su ispred hotela ležala dva mrtva tijela, od kojih je jedan vjerojatno bio bombaš samoubojica, a na cesti je vidljiv veliki krater. Dvojica političara nastavila su konferenciju za novinare nekoliko minuta poslije eksplozija.

Pročitajte i ovo Policija Sjeverne Irske, ilustracija Brutalan napad u Sj. Irskoj Mladića pribili čavlima na ogradu: Policija objavila detalje Mjesto napada terorizam u Australiji Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, ustrijelila ga policija

>> Sveučilišni profesor izabran za predsjednika Somalije

'Prvo ćemo se posvetiti pitanju sigurnosti. Sigurnost je prioritet broj jedan, prioritet broj dva i prioritet broj tri', rekao je Mohamud neposredno nakon eksplozija.

Dvije eksplozije, koje su potresle somalijski glavni grad ocrtavaju veliki sigurnosni izazov za Mohamuda nakon prvih predsjedničkih izbora u Somaliji u nekoliko desetljeća, koji su dali nadu da će nakon 20 godina nasilnog bezvlašća doći do promjena.

Odgovornost za napad preuzeli su somalijski pobunjenici iz skupine al Shabaab, povezane s al-Qaedom, koja je u utorak novog predsejdnika Mohamuda nazvala 'izdajnikom' i zaklela se na nastavak svetog rata protiv vlasti za koju tvrde da služi isključivo zapadnim interesima.

'Al Shabaab) je uspješno napao hotel blizu zračne luke Mogadiša, dok se u njemu održavao sastanak visokih dužnosnika', objavila je skupina na svojem službenom profilu na Twitteru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene