Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj ogorčena

Šokantno: 7.500 online nasilnika prijeti mrtvoj tinejdžerici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cyber zlostavljači puni mržnje nastavljaju prijetiti tinejdžerici iz New Yorka i njezinoj obitelji, iako je djevojka počinila samoubojstvo nakon neviđene kampanje internet prijetnji usmjerene protiv nje.

U trenucima dok obitelj Cummings priprema posljednji ispraćaj svoje 15-godišnje kćeri i dalje im stiže na tisuće prijetnji putem interneta, prenosi portal wpix.com.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama

Tinejdžerica je preminula u ponedjeljak, od posljedica ozljeda zadobivenih skakanjem pred autobus u brzini. 15-godišnjakinja je pred autobus skočila dva dana nakon Božića prošle godine te se tako pokušala ubiti, no umrla je tek šest dana kasnije, nakon bezuspješnih pokušaja liječnika da joj spase život.

Njezina obitelj već nekoliko tjedana pokušava u suradnji s policijom otkriti tko je odgovoran za kampanju mržnje pokrenutu protiv njihove, sada pokojne kćeri i koja je dovela do toga da je nesretna djevojka posegnula za pokušajem samoubojstva. 'Moramo pronaći te nasilnike. netko ih mora privesti pravdi. netko mora', u očaju je zaključio ujak preminule A. Cummings.

Grupa posvećena mržnji

Obitelj smatra kako je pokušaju samoubojstva i smrti njihove kćeri pridonijelo više faktora. kako kažu, radi se o opasnoj mješavini cybernasilništva, depresije zbog prekida s dečkom te jakim emocijama povezanim s pubertetom. No, iako je djevojka preminula i dalje ne prestaje kampanja mržnje protiv nje putem interneta.

Postoji i stranica posvećena njoj na kojoj oko 7.500 korisnika ostavlja izrazito uvredljive poruke i komentare, čak i o njezinoj smrti, o kojoj pišu na način da na kraju teksta stavljaju podrugljivu frazu 'lol' (laughing out loud). Jedna djevojka je čak napisala: 'J..... je mrzim iz dna duše'. Policija međutim ne vjeruje kako je zlostavljanje putem interneta ključ odluke djevojke da si oduzme život.

Prijatelji 15-godišnje A. Cummings policiji poručuju da upotrijebe svu svoju 'razvikanu' tehnologiju online praćenja te da će sigurno svaki trag na koji naiđu završiti na jednom mjestu - Srednjoj školi New Dorp na Staten Islandu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene