Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cyber bullying

Stvorio 130 lažnih stranica na Facebooku kako bi zlostavljao bivšu curu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jesus Felix stvorio je lažne Facebook stranice na kojima je objavljivao golišave fotografije i osobne podatke svoje bivše cure

Jednom 22-godišnjaku iz Los Angelesa nije dobro sjeo prekid sa 16-godišnjom curom pa joj je odlučio zagorčati život uznemiravajući je i objavljujući njene golišave slike na Facebooku.

Pročitajte i ovo Slatine Policija istražuje Novi slučaj nasilja kod Splita, majka objavila: "Sina su zavezali za stup i stavili mu traku na usta. Nije mogao disati" Policijsko nasilje Četvrt Lavapiés VIDEO Dvojica policajaca u Madridu pretukla dvojicu crnca: Oglasilo se ministarstvo i antirasističke skupine

Za tu je 'prigodu' stvorio čak 130 različitih lažnih stranica na Facebooku te oglase na Craigslistu koristeći njene fotografije, a ove je profile slučajno pronašla njena majka koja se zgrozila kada je pronašla golišave slike i osobne podatke svoje kćeri koji su bili dostupni svima na internetu.

Ovakvo je ponašanje Jesus Felixu donijelo dvije optužnice – jednu zbog lažnog predstavljanja putem interneta, a drugu zbog telefonskog uznemiravanja (nekoliko je puta zvao i uznemiravao majku bivše cure) te se od jednogodišnje kazne zatvora izvukao tako što je pristao pohađati tečajeve za savladavanje bijesa i tečajeve seksualne terapije.

Također, dobio je i rok od pet godina uvjetne te trideset dana dobrotvornog rada, a dok je na uvjetnoj kazni ne smije se približavati bivšoj curi niti koristiti internet.

Ovo je samo još jedan od brojnih slučajeva zlostavljanja i uznemiravanja putem interneta i društvenih mreža – sličnih smo slučajeva imali i u Hrvatskoj, a ono što je najgore jest što 16-godišnja djevojka nije niti imala pojma da su njene seksualno eksplicitne fotografije zajedno s njenim podacima svima dostupne na Facebooku i internetu tako da nije niti mogla reagirati i o tome obavijestiti policiju.

U LA Timesu kažu da je ovaj slučaj važan zbog toga jer je riječ o prvoj osudi na temelju novog zakona koji zabranjuje lažno predstavljanje na internetu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene