Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skrivene kamere u Domu za starije i nemoćne u Clevelandu uhvatile su njegovateljice u zlostavljanju štićenice doma.


Šokantne snimke prikazuju kako su se njegovateljice iživljavale nad 78-godišnjom Eshter Piskor, koja boluje od Alzheimerove bolesti. Udarale su je u lice i nasilno bacale na krevet.

Vezani članci Zlostavljanje, ilustracija Užas u Dalmaciji: Dvojica 19-godišnjaka zarobila maloljetnicu i seksualno ju zlostavljali Margot Robbie (Foto: Profimedia) Ovako se to radi u Hollywoodu: Iskeširala 2,5 milijuna dolara za nove domove majci i sestri

Ostale snimke prikazuju zlostavljanje još jedne njegovateljice koja je udarala pacijenticu dok ju je kolegica gledala bez da je išta poduzela.

Nakon provedene krim istrage njegovateljica Virgen Caraballo je optužena za krivično djelo. Tajnu kameru u sobu je postavio sin žrtve koji je bio zabrinut za svoju majku. Počeo je primjećivati crvene mrlje na njezinom licu i da svaki put kada joj prođe rukom pokraj lica ona se automatski branila kao da će je udariti.

Osim fizičkog nasilja osoblje doma ostavljalo je otvorene prozore i isključivalo grijanje tijekom ciče zime. Estherin sin kameru je ostavio u sobi na dva mjeseca, a kada je pogledao snimke imao je što za vidjeti.

Pogledala ih je i ravnateljica doma. 'To je zlostavljanje, to je loša skrb, nitko ne bi trebao tako patiti', rekla je. 'Mogle su je teško ozlijediti', dodala je, piše Daily Mail.

Nakon istrage otpuštene su dvije njegovateljice, a protiv treće djelatnice, koja je gledala zlostavljanje a nije ništa poduzela, vodi se disciplinski postupak.