Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Skrivena kamera

Šokantne snimke: Iživljavale se na pacijentici oboljeloj od Alzheimera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skrivene kamere u Domu za starije i nemoćne u Clevelandu uhvatile su njegovateljice u zlostavljanju štićenice doma.

Šokantne snimke prikazuju kako su se njegovateljice iživljavale nad 78-godišnjom Eshter Piskor, koja boluje od Alzheimerove bolesti. Udarale su je u lice i nasilno bacale na krevet.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zlostavljanje u Srbiji Mučna svjedočanstva: Ako se žale na bol, vežu ih, ne daju im anesteziju - "Rodila sam mrtvorođenče. Sama, bez ikoga u blizini" Slika nije dostupna Medicinska sestra umjesto kartona izvukla zmiju

Ostale snimke prikazuju zlostavljanje još jedne njegovateljice koja je udarala pacijenticu dok ju je kolegica gledala bez da je išta poduzela.

Nakon provedene krim istrage njegovateljica Virgen Caraballo je optužena za krivično djelo. Tajnu kameru u sobu je postavio sin žrtve koji je bio zabrinut za svoju majku. Počeo je primjećivati crvene mrlje na njezinom licu i da svaki put kada joj prođe rukom pokraj lica ona se automatski branila kao da će je udariti.

Osim fizičkog nasilja osoblje doma ostavljalo je otvorene prozore i isključivalo grijanje tijekom ciče zime. Estherin sin kameru je ostavio u sobi na dva mjeseca, a kada je pogledao snimke imao je što za vidjeti.

Pogledala ih je i ravnateljica doma. 'To je zlostavljanje, to je loša skrb, nitko ne bi trebao tako patiti', rekla je. 'Mogle su je teško ozlijediti', dodala je, piše Daily Mail.

Nakon istrage otpuštene su dvije njegovateljice, a protiv treće djelatnice, koja je gledala zlostavljanje a nije ništa poduzela, vodi se disciplinski postupak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene