Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drastične mjere

VIDEO: Šokantna američka kampanja protiv pušenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) učint će sve da uplaši pušače cigareta.

Fotografije leševa, pacijenata oboljelih od raka pluća, majke koja otpuhuje dim u svoje dijete samo su neki od prizora koji će se nalaziti na pakovanjima cigareta u SAD-u. Prekrivat će više od 50 posto njihove površine.

Pročitajte i ovo Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene Zagreb: U sklopu kampanje "Baci čik u koš" U Zagrebu prikupljeno više od 15 tisuća opušaka: "Svakim bačenim na pod trujemo se još jednom"

Kako prenosi NY Times, na ovaj način SAD se nada ubrzanju antipušačke kampanju koja je posljednjih godina u zastoju. Oko 20,6 posto odraslih stanovnika SAD-a, odnosno njih 46,6 milijuna puši. Među pušačima nalazi se i 3,4 milijuna tinejdžera. Godišnje od posljedica pušenja umre 443 tisuće ljudi.

Ovaj novi način borbe dio je zakona iz lipnja 2009.godine kojim je FDA dobila autoritet da regulira tržište cigareta, uključujući i njihovo oglašavanje. Napravljeno je ukupno 36 ilustracija kojima su dodane i fraze poput 'Pušenje vas može ubiti' i 'Cigarete uzrokuju rak'. Do lipnja iduće godine, na temelju studije koja će se provesti na 18 tisuća osoba, njih devet će biti odabrano za objavljivanje na pakovanjima. Proizvođači će dobiti rok od 15 mjeseci kako bi započeli s njihovom proizvodnjom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene