Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traumatično iskustvo

Šok u SAD-u: Malena Lava dobila neočekivanu nuspojavu - "Jako smo se prepali, osijedili i zabrinuli"

Lava Petrušić - 1
Lava Petrušić - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Lijek za spinalnu mišićnu atrofiju - 4 Lijek za spinalnu mišićnu atrofiju - 4 Foto: DNEVNIK.hr Lijek za spinalnu mišićnu atrofiju - 3 Lijek za spinalnu mišićnu atrofiju - 3 Foto: DNEVNIK.hr Lava Petrušić - 3 Lava Petrušić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Lava Petrušić - 1 Lava Petrušić - 1 Foto: DNEVNIK.hr +4 Lava - 1 Galerija 1/9 >>
Mama malene Lave izvijestila je da je djevojčica dobila rijetku nuspojavu na lijek. Nakon prvotnog šoka sada je dobro.

Petrunjela Petrušić, majka malene Lave, koja je ujedinila Hrvatsku u borbi sa spinalnom mišićnom atrofijom i željom da prikupi novac za skupo liječenje u SAD-u, izvijestila je na društvenim mrežama kako je djevojčica razvila rijetku nuspojavu na primljenu terapiju.

"Ona, posebna kao i uvijek", napisala je mama i objasnila kako su uobičajena nuspojava na lijek u 98 posto slučajeva problemi s jetrom, no Lava je to izbjegla, ali je zato dobila nuspojavu trombocitopeniju, kao "četvero dijete na svijetu s tom nuspojavom nakon doziranja genskom terapijom Zolgensmom", napisala je mama.

Pročitajte i ovo Malena Lava - 6 Večeras u Provjerenom Djevojčica Lava započinje s liječenjem u Los Angelesu: Za Provjereno se javila iz američke bolnice!

Pročitajte i ovo Provjereno: Lava Petrušić - 3 Provjereno o borbi sa sustavom Lijek koji život znači: Malene Lava i Sofija ujedinile su Hrvatsku i Srbiju, ali i morale potegnuti do Amerike. Zašto?

Proveli su četiri dana u bolnici. "Bilo je traumatično i jako smo se prepali, osijedili i zabrinuli, ali sad smo već doma i dobro smo. Ona je dobro!" naglasila je mama, a dodala je i da je najgore prošlo te sad mogu "u nove pobjede".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene