Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crvena uzbuna u gradu

VIDEO Snimljen trenutak užasa: Razarajući projektil pao na glavni gradski trg. Ranjeno šestero ljudi, među njima i dijete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski napadi na istočnoukrajinski Harkiv i glavni grad Kijev nastavljeni su preko noći, dok su u napadu na Sumsku oblast na sjeveroistoku gubitke pretrpjele obje strane.

U Harkivu je ruska vojska digla u zrak trafostanice, rekao je gradonačelnik Igor Terehov, a prenosi novinska agencija Ukrinform. Napadi su navodno uzrokovali probleme s opskrbom strujom i vodom.

Pročitajte i ovo Pad aviona U plamenu VIDEO Dramatična snimka pada ruskog aviona: Vatrena buktinja zahvatila zrakoplov, pilot spašen 200 metara od obale Posljedice ruskog napada na Harkiv Agresija usred noći VIDEO Brutalan ruski napad izazvao ogroman požar: "Poginulo je troje djece, među njima i beba od šest mjeseci"

Novinska agencija UNIAN izvijestila je da su gornji katovi dvaju nebodera uništeni. Informacija se nije mogla neovisno provjeriti, piše dpa.

Na Twitteru se pojavila i snimka na kojoj se vidi pad projektila na glavni gradski trg. Kyiv Independent piše kako se detonacija dogodila točno ispred zgrade sjedišta ovlasti.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova rekao je da je riječ o barbarskom napadu.

"Putin neće slomiti Ukrajinu. On čini ratne zločine, iz bijesa ubija nedužne civile", napisao je Dmitro Kuleba. Pozvao je mađunarodnu zajednicu da još pojača pritisak.


Navodno se u tom gradu gađaju civilni ciljevi.

CNN piše kako je ranjeno šestero ljudi, među njima i jedno dijete. 

Crvena uzbuna i jutros je proglašena, a građane se pozvalo da ostanu u skloništima. Ne zna se još broj žrtava. Harkiv je drugi po veličini ukrajinski grad. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene