Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novinari francuskog i njemačkog lista tvrde da su dobili uvid u snimku s mobitela koja je snimana u posljednjim trenucima prije pada.


Novinari francuskog magazina Paris Match i njemačkog Bilda dobili su uvid u snimku koja prikazuje posljednje sekunde prije pada unutar zrakoplova Germanwingsa koji se prošli tjedan srušio u francuskim Alpama.

Vezani članci Peter Brodek Slovačka crkva upotrijebila ''tešku artiljeriju'': Iz aviona blagoslovili državu relikvijom koja nije korištena od 19. stoljeća Let LH350 Zrakoplov imao problema sa spuštanjem, snimka radara otkriva mogući razlog

Video s mobilnog uređaja čija je memorijska kartica čudom preživjela pad otkriva zastrašujuće trenutke nesreće.

Prema pisanju Bilda riječ je o vrlo mutnoj snimci na kojoj je nemoguće identificirati pojedince. Istražitelji je ispituju kao ključan dokaz.

Kakav propust Lufthanse - Znali su da Lubitz boluje od teške depresije i da je sklon samoubojstvu

Ono što se čuje je vrištanje putnika, te nekoliko povika 'Moj Bože' na različitim jezicima. Najbitnije, čuju se tri udarca metalnom šipkom. Ova informacija potvrda je nagađanja kako je pilot Patrick Sondenheimer očajnički pokušavao provaliti u kokpit navodno koristeći čak i sjekiru.

Nažalost, nije mogao učiniti ništa da spasi živote osoblja i putnika u zrakoplovu.

Pilot predvidio scenarij rušenja zrakoplova Germanwingsa - prije dva mjeseca

Na kraju videa navodno se vidi kako avion udara u planinu. Prije završetaka čuju se povici putnika, piše Mirror.

Nijedan od dva medija nije objavio video, ali kažu da je do njega došao izvor blizak istrazi. Video je sniman u stražnjem dijelu zrakoplova, a nije poznato je li ga snimao putnik ili član posade.

Ova informacija objavljena je nakon još jedne zapanjujuće informacije kako je Lufthansa znala da Lubitz boluje od teške depresije i da je sklon samoubojstvu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook