Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ponekad se pitam..'

Pilot predvidio scenarij rušenja zrakoplova Germanwingsa - prije dva mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadam se da se neću naći u situaciji da odem na zahod i na povratku naletim na vrata pilotske kabine koja se ne mogu otvoriti, napisao je u kolumni nizozemski pilot.

Nizozemski pilot je tjednima prije nesreće zrakoplova Germanwingsa predvidio da bi se nešto takvo moglo dogoditi. Pisao je naime o jezivoj mogućnosti da ostane van kabine poručivši da se 'ozbiljno pita tko sjedi pored njega'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kakav propust Lufthanse Znali su da Lubitz boluje od teške depresije i da je sklon samoubojstvu Slika nije dostupna Ne vjeruju medijima Lubitz dobio grupu podrške na Facebooku

'Nadam se da se neću naći u situaciji da odem na zahod i na povratku naletim na vrata pilotske kabine koja se ne mogu otvoriti', napisao je prije manje od dva mjeseca Jan Cocheret, pilot u zračnoj kompaniji Emirates, za časopis specijaliziran za letenje, piše Telegraph. 

U kolumni u časopisu Piloot en Vliegtuig (Pilot i avion) upozorio je da bi se sigurnosne mjere osmišljenje kako bi se spriječilo otmičare da preuzmu kontrolu nad zrakoplovom, mogle iskoristiti protiv kapetana.

Tragedija jedne obitelji - u padu aviona poginule žene iz tri generacije, sve istog imena

Njegov strah da kopilot preuzme komercijalni let pokazao se potpuno točnim prije tjedan dana kada se kopilot Andreas Lubitz zaključao u pilotsku kabinu i zrakoplovom udario u francuske Alpe.

Cocheret je napisao da ga sadašnji sustav čini paranoičnim.

Tragedija u Alpama: 'Ludilo jednog čovjeka proganjat će nas još generacijama'

'Ponekad se ozbiljno zapitam tko sjedi do mene u kokpitu. Kako mogu biti siguran da mu mogu vjerovati? Možda se nešto strašno dogodilo u njegovom životu i on to nije u stanju prevladati', napisao je i dodao kako pilotu, ako osoba unutar kabine onesposobi sustav za ulazak, preostaje samo sjediti s putnicima i čekati što će se dogoditi.

'Nažalost, strašni scenarij je postao stvarnost', napisao je Cocheret na svom Facebooku nakon nesreće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene