Snijeg otežava promet u Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i dijelom u Slavoniji, a za teretna vozila s prikolicama između unutrašnjosti i Rijeke i Dalmacije trenutno nema prohodne ceste.

Galerija


Više od pola metra snijega otežava promet kroz Liku posebice do udaljenijih sela i naselja pod Velebitom, gdje su neke lokalne prometnice zatrpane snijegom, doznaje se u ličko-senjskoj policiji.

Jutros su na gradskim ulicama na Gospiću angažirane sve raspložive snage komunalaca koji čiste i odvoze snijeg iz zone grada.

Zbog olujne bure dionica autoceste od Svetog Roka do Maslinice otvorena je samo za osobna vozila.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 20:30 u Kupinovcu osobni se automobil izravno sudario sa šleperom, ali srećom nije bilo poginulih. Vozač automobila pretrpio je lakše ozljede, doznaje se neslužbeno. Vozač automobila je zbog loših uvjeta na cesti i gustog snijega koji pada izgubio nadzor i prešao u suprotan kolnički trak te se zabio pod kamion s prikolicom.

Prometna nesreća (Foto: Damir Spehar/PIXSELL) - 3

U ponedjeljak je u večernjim satima zbog skliskog i mokrog kolnika cisterna koja je prevozila stočnu hranu izletjela s ceste i udarila u ogradu obiteljske kuće u Zaprešiću.

U večernjim satima u ponedjeljak radi skliskog i mokrog kolnika cisterna koja je prevozila stočnu hranu izletjela je s ceste i udarila u ogradu obiteljske kuće (Foto: Robert Anic/PIXSELL)

Zbog tuče na autocesti A1 između čvorova između čvorova Bisko i Zagvozd vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice autocesta A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I.skupina), a na autocesti A7 Draga - Šmrika i Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja zabrana je također za dostava vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na autocesti A1 između južnog portala tunela Sv. Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog jakog vjetra! Zbog niskih temperatura moguća je poledica u unutrašnjosti. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u Gorskom kotaru, Lici i dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske i Istre, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Karlovac-Grabovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin, DC3 Gorski kotar između Zdihova i Kikovice, autoceste A1 između čvorova Boslijevo 2 i Brinje i A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica. (Hina)