Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova ciklona

Novi tjedan donio nove oborine, saznajte dokad ćemo "uživati" u snijegu

Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock) Thinkstock
Aktualno Galerija +0 Ilustracija (Foto: Thinkstock) Galerija 1/1 >>
S novim tjednom stigle su i nove oborine. Zima je u kopneni dio zemlje donijela snijeg, na Jadran uglavnom kišu, premda je na sjevernom dijelu u ponedjeljak već bilo susnježice, a i nešto snijega.

Sustav nove ciklone sa sjevera Italije u utorak će se nastaviti premještati dalje preko Jadrana na jugoistok.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

U takvim okolnostima može se očekivati u utorak ujutro u unutrašnjosti povremeno snijeg, u gorju i obilniji, glavnina upravo u prvom dijelu dana. Na Jadranu se očekuje kiša, a u Dalmaciji i pljuskovi praćeni grmljavinom. Temperatura će biti oko nule, u gorju nešto niža, a na Jadranu većinom od 2 do 7 stupnjeva.

Središnja Hrvatska

Snijega će biti i poslijepodne, u malo slabijem intenzitetu. Sve skupa do kraja dana u središnjoj Hrvatskoj između 5 i 15 centimetara. Puhat će slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a temperatura se neće mnogo mijenjati tijekom dana, i dalje će biti oko nule ili možda tek malo iznad.

Slavonija

I u Slavoniji cijeli dan također povremeno snijeg, još nije posve sigurno koliko će ga biti, očekuje se otprilike oko 5 centimetara. Cijeli će dan biti hladno, uz temperaturu između -1 i 2 stupnja.

Sjeverni Jadran

Na sjevernom Jadranu kiša će poslijepodne postupno prestajati te će se i naoblaka početi kidati. U gorju pak i dalje snijeg. Ovdje će ga biti najviše, sve skupa s ovim danas ponegdje i 30-ak centimetara. Na moru će puhati umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Bit će hladnije, a osjet hladnoće pojačavat će i vjetar. Očekujte najviše 6,7 stupnjeva, dok će u gorju temperatura cijeli dan biti ispod ništice.

Dalmacija

U Dalmaciji sutra promjenjivo oblačno, uglavnom uz kišu i pljuskove praćene grmljavinom. No u zaleđu tijekom dana može biti i susnježice i snijega. Jugo će se postupno povlačiti, a sa sjevera će jačati bura. Temperatura će biti uglavnom između 7 i 11 stupnjeva.

Tri dana – kopno

U srijedu još ponegdje može biti malo snijega, uglavnom na istoku i u gorju, a onda će se vrijeme smiriti i postupno razvedravati. S vedrijim vremenom i jutra će u drugoj polovici tjedna ponovno biti hladnija.

Tri dana – more

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana naoblaka će se već u utorak postupno kidati, a u srijedu zatim slijedi i daljnja stabilizacija vremena. Potom će biti i više sunca, puhat će bura i sjeverozapadnjak, no zadržat će se hladno vrijeme. 

Snijeg otežava promet, prilagodite vožnju uvjetima na cesti

Najviše novog snijega prema podacima objavljenim u utorak u 7 sati ujutro palo je u Delnicama, 32 centimetra, pa je ukupna visina snijega sada 97 centimetara. U Slunju je palo 30 centimetara novog snijega (ukupno 56 cm), a 29 centimetara palo je na Plitvičkim jezerima (ukupno 73 cm).

U Zagrebu na mjernoj postaji Makismir izmjerena su 4 centimetra novog snijega. Bijeli se i Pazin u kojem je palo 6 centimetara novog snijega (ukupno 13 cm).

Snijeg otežava promet u Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i dijelom u Slavoniji. Na pojednim cestama vozi se otežano zbog snijega na kolniku. Oprezno treba voziti i po mokrim i skliskim kolnicima od kiše u Dalmaciji. Zbog tuče na autocesti A1 između čvorova između čvorova Bisko i Zagvozd vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h. izvijestio je HAK.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica u unutrašnjosti, a probleme na nekim prometnicama stvara i olujni vjetar. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene