Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbraja se šteta

VIDEO Nevjerojatni prizori iz pustinjske države: Snažna tuča zabijelila ceste, druge u potpunosti pod vodom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jaka tuča koja je pogodila Ujedinjene Arapske Emirate izazvala je štetu na kućama i automobilima, ali prvenstveno šok među stanovnicima.

Blago rečeno nepredvidive meteorološke pojave pogodile su Dubai, ali i druge dijelove Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE). Ekstremne padaline i tuča iznenadno su narušile suhu klimu s visokom stopom isparavanja i uzrokovale veliku štetu na automobilima i kućama.

Nenajavljeni pljusak prouzročio je poplavljivanje ulica Dubaija na kojima su se  automobili probijali kroz vodene rijeke na cestama. Drugi automobili ostali su zarobljeni u vodi jer su odvodni kanali bili preplavljeni, izvijestio je lokalni Khaleej Times.

Pročitajte i ovo Policijska potjera u Zagrebu Priveli su ga VIDEO Detalji dramatične potjere kroz cijeli Zagreb: Otkriveno zašto je jurio kroz crvena svjetla, ozlijedio dvojicu policajaca...

Uprava Dubaija zamolila je državne službenike da rade od kuće, a obrazovne vlasti UAE-a odlučile su nastaviti s online nastavom u svim državnim školama. Nacionalni centar za meteorologiju (NCM) izdao je crveno i žuto upozorenje upozoravajući na nastavak kišnih uvjeta.

Tuča je zabilježena na različitim lokacijama u Abu Dhabiju, a brza promjena vremena iznenadila je njegove stanovnike koji su izišli na ulice čuditi se snježnom pokrovu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Budite oprezni! Htjeli se obogatiti pa ostali bez velikog iznosa: Nasjeli na prastaru foru prevaranata koja gotovo uvijek upali

Ovo razdoblje nestabilnog vremena uzrokovano je proširenjem gornje zračne depresije, praćene hladnom zračnom masom i zapadnim strujanjem zraka, s različitim količinama oblaka koji nadlijeću zemlju sa zapada, izvijestila je lokalna meteorološka agencija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene