Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Arktička oluja

Nezapamćeni val hladnoće paralizirao SAD: Ljudi se smrzavaju na -46 stupnjeva

Snježna oluja u SAD-u
Snježna oluja u SAD-u Afp
Aktualno Galerija Snježna oluja u SAD-u Snježna oluja u SAD-u Foto: Afp Snijeg u SAD-u Snijeg u SAD-u Foto: Afp Snježna mećava Snježna mećava Foto: Afp +0 Ilustracija Galerija 1/4 >>
Val snažne arktičke snježne oluje pogodio je Sjedinjene Američke Države te je izazvao kaos diljem zemlje.

Nezapamćeni val arktičke snježne oluje pogodio je SAD ovog vikenda, a niske temperature oborile su rekorde diljem zemlje.

Tako je u saveznoj državi Monatani zabilježena temperatura koja je išla ispod -30 stupnjeva Celzijevih. Ipak, najhladnije je bilo u Kansasu gdje je zbog dvije snažne ledene oluje otišla čak 46 stupnjeva ispod ništice.

Pročitajte i ovo Ilustracija FILMSKA POTJERA U ZAGREBU Je li moguće da je auto vozila 12-godišnja djevojčica? Policija istražuje tko je sudjelovao u divljoj vožnji, Mercedes bježao policiji i do 170 km/h

"Ovo je zaista grozna, grozna zima, a došla je niotkuda. Na snijeg se nikada ne možeš naviknuti", rekao je Dan Abinana iz Iowe gdje je zabilježeno oko -25 °C.

Iako su ralice neumorno pokušavale očistiti ceste, na autocesti Interstate 80 u Iowi, stotinjak automobila se moralo zaustaviti i pričekati da najžešći udar ledene oluje prođe. Usto, u posljednjih nekoliko dana dogodilo se čak 86 sudara.

Slična situacija je i u Oregonu gdje se zbog zime došlo do povećanog broja smrtnih slučajeva, piše Guardian.

Pročitajte i ovo Dubrovnik i apartmani - 4 Najavljena zabrana Odzvonilo je apartmanima unutar zidina? "U povijesnoj jezgri niti jedan, nisu potrebni"

Savezne države Michigan i Wisconsin bore se s nestašicama struje, a prema podacima sa stranice Poweroutrage.or u Michiganu je bez struje 150.000 ljudi, a u Wisconsinu oko 200.000. Upozorenja su izdana i za Oregon u kojem lokalne bolnice prijavljuju veliko povećanje broja smrtnih slučajeva zbog hipotermije.

Stanje je poprilično opasno i u Nebrasci gdje je guverner Jim Pillen zbog ekstremnih uvjeta proglasio izvanredno stanje. U tjedan dana palo je više od pola metra snijega, a situaciju dodatno pogoršava ledeni vjetar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene