Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na terenu hitne službe

FOTO Vjetar prevrnuo ogroman brod, ozlijeđeno 25 ljudi: "Mole se građani da izbjegavaju to područje"

Aktualno Galerija Prevrnut brod u Imperial Docku u Leithu - 5 Prevrnut brod u Imperial Docku u Leithu - 5 Foto: Afp Prevrnut brod u Imperial Docku u Leithu - 4 Prevrnut brod u Imperial Docku u Leithu - 4 Foto: Afp Prevrnut brod u Imperial Docku u Leithu - 3 Prevrnut brod u Imperial Docku u Leithu - 3 Foto: Afp Prevrnut brod u Imperial Docku u Leithu - 2 Prevrnut brod u Imperial Docku u Leithu - 2 Foto: Afp +0 Prevrnut brod u Imperial Docku u Leithu - 1 Galerija 1/5 >>
Više je ljudi ozlijeđeno nakon što se veliki brod nagnuo u suhom doku u Edinburghu. Velika operacija spašavanja je u tijeku. U Imperial Docku u Leithu su policajci, vatrogasci i hitna pomoć.

Škotska služba hitne pomoći poslala je pet vozila hitne pomoći, zračnu ambulantu, tri traumatološka tima i druge resurse na mjesto događaja. Vatrogasci i policija prisutni su na mjestu događaja nakon dojave u 8:35 ujutro.

Ozljeđeno je 25 ljudi. Od toga ih je 15 prevezeno u bolnicu, a 10 osoba liječničku je pomoć primilo na mjestu događaja, piše Sky News.

Fotografije koje se šire društvenim mrežama prikazuju Petrel, istraživački brod, nagnut pod kutom od 45 stupnjeva. Petrel je kupio i opremio pokojni suosnivač Microsofta Paul Allen.

Vijećnik Leitha Adam McVey rekao je da se brod nagnuo zbog jakog vjetra.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kijev šuti Rusi tvrde da je Ukrajina napala brodove na Krimu, ali da su ih uništili

"Hitne službe reagiraju na veliki incident u dokovima Leitha - brod je izbačen iz skladišta zbog jakog vjetra. Zastrašujuće za one na brodu, moje misli su s onima koji su ozlijeđeni i nadam se da će se svi brzo oporaviti. Molimo, izbjegavajte to područje", napisao je na Twitteru.

"Policajci i kolege iz hitne službe odgovorili su na incident u Imperial Docku u Leithu, u Edinburghu, pri čemu je brod na suhom doku izbačen iz svojeg skladišta. Policija je pozvana u srijedu oko 8:35 ujutro i policajci su ostali na mjestu događaja. Mole se građani da izbjegavaju to područje kako bi hitne službe imale pristup području", poručila je glasnogovornica lokalne policije.

Pročitajte i ovo Posljednje pripreme u Rijeci - 3 Nesreća na radu Tragedija u Rijeci: U brodogradilištu Viktor Lenac poginuo radnik

Obalna straža poslala je timove na mjesto događaja. Tvrtka koja upravlja suhim dokom Dales Marine Services zasad je bez komentara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene