Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotovo 30 ozlijeđenih

VIDEO Snažan potres magnitude 6,4 pogodio Kinu, poginulo troje ljudi. Pogledajte snimku iz trgovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 6,4 po Richterovoj ljestvici pogodio je u kasno u petak kinesku provinciju Yunnan, usmrtivši pritom troje ljudi te ozlijedivši njih 27, objavila je u subotu tamošnja državna televizija.

Epicentar potresa bio je na dubini od osam kilometara, a nakon potresa uslijedila su naknadna podrhtavanja, izvijestio je CCTV.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

Državna televizija navodi dužnosnike koji su izvijestili o prekidu nekih prometnih linija zbog urušavanja nekoliko cesta i otvaranja klizišta, no naglašavaju kako struja, telefoni i internet rade.

Državni medij Global Times na Twitteru je objavio kako je proglašeno izvanredno stanje te su pokrenute akcije spašavanja u gradu Daliju u provinciji Yunnan, koji broji oko 134.000 stanovnika te je od epicentra udaljen oko 24 kilometra.

Drugi potres magnitude 7,4 po Richteru pogodio je u subotu i provinciju Qinghai na zapadu Kine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene