Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uslijedio niz manjih potresa

Snažan potres magnitude 5,4 zatresao BiH, epicentar blizu Sarajeva. Osjetio se i diljem Dalmacije

Snažan potres zatresao je Bosnu i Hercegovinu. U Mostaru je otkazana nastava u utorak popodne.

Zabilježen je potres magnitude 5,4 po Richteru u BiH. Najviše se osjetio u Mostaru, gdje su ljudi izašli na ulice. Prema prvim podacima, nastala je šteta na pojedinim zgradama. U Mostaru je otkazana nastava popodne zbog opasnosti od naknadnih podrhtavanja tla.

Osjetili ste potres? Šaljite nam vaša svjedočanstva i fotografije na e-mail moj.report@novatv.hr.

Pročitajte i ovo Snježana Markušić, PMF Simulacija potresa Područje od Splita do Zadra potresnije nego što se mislilo: "Dobili smo rezultate koje ni mi nismo očekivali" Potres pogodio BiH "Poput neke eksplozije" Snažan potres pogodio BiH, osjetio se i u Hrvatskoj: "Tresao se plafon, zidovi, stolovi. Trenutak do rušenja je falio"

U 10 sati i 19 minuta na seizmografima Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježen je vrlo jak potres s epicentrom kod Blagaja u Bosni i Hercegovini. Magnituda potresa iznosila je 5,4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je VI-VII stupnja. Potres se osjetio diljem Dalmacije, priopćeno je iz Seizmološke službe u Zagrebu.

"Onaj potres oko 4 ujutro me probudio, ali dok sam se razbudila, prestao je. Druge nisam osjetila. Ovaj sad bio je baš ružan - sve se treslo i ljuljalo. Prvi put u životu čula sam na drugom kraju kuće da suđe zvecka u kuhinji. Imam osjećaj da su se zidovi pomicali", ispričala je za DNEVNIK.hr Viktorija iz Sarajeva.

"Snažno, ali kratko podrhtavanje. Na 6. katu zgrade osjetilo se jače. TV je 'zaplesao' na polici", "Trajalo je desetak sekundi, cijela zgrada se zatresla", "Odavno jači potres nisam osjetio u Mostaru", "Dobro se osjetilo u Dubrovniku", napisali su stanovnici pogođenog područja.

Ni pola sata nakon prvog u 10:40, BiH je zatresao drugi potres magnitude 3,3 po Richteru. Epicentar je ponovno bio na dubini od 2 km, 80 kilometara južno od Sarajeva, a nedaleko Nevesinja, javlja EMSC-CSEM. U 11:08 zabilježen je treći potres, magnitude 3,0 po Richteru.

Rano jutros razoran potres u Albaniji

Prvi, razoran potres Seizmološka služba RH zabilježila je noćas u 3,54 sati s epicentrom kod Drača u Albaniji. Magnituda tog potresa iznosila je 6.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je IX stupnja.

Oba potresa osjetila su se na području juga Hrvatske, diljem Dalmacije. Iz splitskog Centra 112 Hini su rekli kako su dobili telefonske dojave građana iz Splita, Podgore, Makarske, da su osjetili jači potres. U Splitu, pogotovo na višim katovima zgrada potres se dobro osjetio, a neki su građani bili toliko uplašeni da su istrčali na ulicu. Za sada nema dojava ima li u Dalmaciji materijalne štete.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene