Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Acapulco u mraku

VIDEO Snažan potres jačine 7 stupnjeva pogodio Meksiko: Odronilo se kamenje i nastala su klizišta, jedna je osoba poginula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 7 pogodio je u srijedu područje 11 milja (17 kilometara) sjeveroistočno od Acapulca u meksičkoj saveznoj državi Guerrero, izvijestila je američka geološka služba USGS.

Stanovnici su u panici istrčali na ulice dok je potres jačine 7 stupnjeva tresao Meksiko. Jedna je osoba poginula, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu

Izazvao je trešnju građevina, a stanovnici su istrčali na ulice.

Prema izvještaju civilne zaštite, potres je uzrokovao odrone kamenja i klizišta koja su pala na ceste. Prema izjavama svjedoka, oštetio je i građevine u Acapulcu.

Gradonačelnica Mexica Claudia Sheinbaum kazala je da u glavnom gradu te države za sada nema dojava o velikim štetama.

Magnituda potresa prvo je bila izmjerena na 7.4, a USGS je izvijestio da se radilo o vrlo plitkom potresu na 12,5 kilometara ispod zemljine površine, što je povećalo efekt trešnje.

Na snimci objavljenoj na društvenim mrežama vidi se kako je u trenutku potresa Acapulco ostao u mraku. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene