Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Steven Hayes osuđen na smrt

Smrtna kazna za počinitelja zločina koji je zgrozio Ameriku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porota u američkoj saveznoj državi Connecticutu u ponedjeljak je na smrt osudila 47-godišnjega Stevena Hayesa zbog upada u obiteljsku kuću u New Havenu 2007., kad su ubijene Jennifer Hawke-Petit i njezine dvije kćeri.

Porota je nakon četverodnevnog vijećanja preporučila da se Hayesa osudi na smrt, a presudu treba izreći sudac Jon Blue. Riječ je o zločinu koji je svojom okrutnošću zgrozio američku javnost i zbog kojeg je guvernerka Connecticuta Jodi Rell stavila veto na zakon u ukidanju smrtne kazne. Devet osuđenika čeka u Connecticutu na smrtnu kaznu, koja je od 1960. ondje izvedena samo jedanput.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Ilustracija slučaj šokirao zemlju Stravičan zločin u susjedstvu! Devetorica silovala djevojčice od 10 i 12 godina, jedan sve snimao: "Bili su sigurni da neće biti prijavljeni"

Žena silovana i zadavljena, mlađa kćer silovana i potom sa sestrom zapaljena

Suđenje Komisarjevskom (30), koji je prema optužnici isplanirao upad u kuću obitelji Petit i prednjačio u nasilju, najavljeno je za početak iduće godine Hayes je proglašen krivim za silovanje i davljenje Jennifer Hawke-Petit, a supočinitelj Joshua Komisarjevsky (30) optužen je za seksualno zlostavljanje 11-godišnje Michaele Petit. Michaela i njezina starija sestra Hayley (17) umrle su zavezane za postelje u požaru koji su Hayes i Komisarjevsky podmetnuli da bi prikrili zločin.

Hayes i Komisarjevsky, osuđivani provalnici pušteni iz zatvora na uvjetnu slobodu, nakon upada u kuću palicom za baseball pretukli su oca obitelji dr. Williama Petita, koji je poslije, teško ranjen, uspio pobjeći do susjedne kuće kako bi pozvao pomoć.

Policija sporo krenula u intervenciju

Dvojica kriminalaca tijekom sedmosatnog upada prisilila su Jennifer Hawke-Petit da ode do banke i podigne novac kako bi oslobodili njezinu obitelj. Kada se vratila, Hayes ju je silovao i ubio. Bankovnoj je službenici rekla o čemu se radi i banka je obavijestila policiju, no policija je sporo krenula u intervenciju, koja je za žrtve došla prekasno, te je zbog toga izvrgnuta oštrim kritikama.

Suđenje Komisarjevskom (30), koji je prema optužnici isplanirao upad u kuću obitelji Petit i prednjačio u nasilju, najavljeno je za početak iduće godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene