Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča iz Crne Gore

Smrt rijetkog orla prijavio policiji jer je sumnjao da se radi o špijunaži!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dvorištu direktor Nacionalnog parka 'Skadarsko jezero' u Crnoj Gori pronađen je mrtav crni orao, jedna od najrjeđih europskih ptica.

Direktor je odašiljač za praćenje, koji je bio na ptici, predao policiji zbog sumnje da se radi o špijunaži! Nije mu ni palo na pamet da bi se moglo raditi i posebnoj oznaci. Naime, crnog orla pod imenom Bruzda odašiljačem su obilježili poljski ornitolozi.

Pročitajte i ovo Potres u Crnoj Gori Jačine 4,7 stupnja Novi potres zatresao Crnu Goru, osjetio se i u Hrvatskoj i BiH: "Baš je jako zatreslo, trajalo je desetak sekundi" Potres u Crnoj Gori Kao i sredinom ožujka Novi snažan potres u Crnoj Gori: "Dubrovnik je kratko zadrmalo"

Mihailo Jovićević iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe koja je navodno sačmaricom usmrtila orla sa sedam hitaca. Jovićevića je obavijestio poljski kolega Pavel Mirski koji mu je rekao da je sistem za praćenje pokazao da je ptica najvjerojatnije mrtva, a da se odašiljač pomiče s mjesta na mjesto.

'Orao je jedva pokazivao znake života, a pošto je na leđima imao veliki monitor, normalno je bilo da odmah o tome obavijestim policiju', rekao je direktor Nacionalnog parka, Škatarić, koji nije znao da se radi o rijetkoj vrsti orla i da su poljski znanstvenici pratili njegovo kretanje, pa je zato umjesto veterinara pozvao policiju, javlja crnogorski portal Vijesti.

'Nisam ekspert za tu oblast, ali sam vidio da je to omanji orao... Nisam pozvao veterinare jer je ptica bila praktično mrtva', kazao je direktor crnogorskog nacionalnog parka Škatarić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene