Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt kraljice Elizabete II.

VIDEO Londonski taksist u suzama nakon tužne vijesti: "Ona je jedina konstanta koju smo svi imali u životu"

Elizabeta II. u Londonskom metrou - 2
Elizabeta II. u Londonskom metrou - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Tužna vijest o smrti 97-godišnje kraljice Elizabete II. zatekla je Britance. Pred stanovnicima Velike Britanije je tjedan dana tradicionalnog tugovanja do pogreba, a dio njih nije mogao suspregnuti suze nakon objave iz Buckinghamske palače.

Preminula je kraljica Elizabeta II. Odlazak najdugovječnije britanske kraljice koja je obilježila prošlo i ovo stoljeće zatekao je Britance.

"Londonski taksisti stali su u red ispred Buckinghamske palače kako bi odali počast kraljici, jedan je rekao - 'Ona je jedina konstanta koju smo svi imali u životu'", navodi se u tvitu taksist u suzama.

Profesor Božo Skoko, stručnjak za brendiranje smatra kako je kraljica Elizabeta II. Britancima postala svojevrsna ikona, jamstvo sigurnosti i kontinuiteta. Britanci vole sigurnost i čvrst oslonac, navodi.

Nova premijerka Liz Truss je prije samo dva dana bila u Balmoralu kako bi se sastala s kraljicom i kako bi položila prisegu kao premijerka.

Pročitajte i ovo Princ Harry Svi na okupu... Princ Harry stigao je u Balmoral, pridružio se članovima kraljevske obitelji dok njegova supruga ostaje u Londonu

Elizabeta II. kraljica je Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Irske, kao i svih zemalja Commonwealtha.

Kraljica je rođena pod imenom Elizabeth Alexandra Mary Windsor 21. travnja 1926. godine, a za života je zaradila titule najdugovječnijeg britanskog monarha i najdugovječnije čelnice države.

Pročitajte i ovo Kraljica Elizabeta II. Oglasio se i Plenković Svjetski državnici opraštaju se od kraljice Elizabete: "Žena koja je pisala povijest", "Bila svjetionik nade i stabilnosti"

Na tronu je bila od 2. lipnja 1953. godine. Elizabeta je poznata po svojoj jednostavnosti, kao i po stavu koji je zauzimala uvijek u pravom trenutku. Bila je jedna od najutjecajnijih osoba u svjetskoj povijesti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene