Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što će saznati?

Slučaj Kampusch ponovno na razmatranju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo stručnjaka specijaliziranih za neriješene policijske slučajeve počelo je ponovno razmatrati dosje Natasche Kampusch, Austrijanke koja je nakon otmice i osmogodišnjeg zatočeništva uspjela pobjeći svojem otmičaru.

Među stručnjacima, koji će nastojati otkriti pogreške koje su se mogle potkrasti tijekom istrage, nekoliko je stranih specijalista, a među njima i članovi američkog FBI-ja i njemačkog BKA, rekao je glasnogovornik ministrice unutarnjih poslova Johanne Mikl-Leitner, Hermann Muhr.

Povjerenstvo će imati pristup svim dokumentima, a rad na ponovnom proučavanju dokumenata trebao bi biti dovršen do kraja godine.

Pročitajte i ovo Rupe u Banovini - 2 Završena prva faza istraživanja Stručnjaci otišli, ali rupe su u Mečenčanima ostale: "Već dva do tri tjedna nema nikoga" Slika nije dostupna Zabrinutost u Velikoj Bitaniji Karantena otvorila nova pitanja: Hoće li zaustavljanje ekonomije dugoročno uzeti više života?

>> Otmičara Natasche Kampusch ubio je njegov prijatelj?

Parlamentarno povjerenstvo koje je pratilo istragu, a njegove je članove imenovalo ministarstvo unutarnjih poslova i pravosuđa, svojedobno je skrenulo pozornost i osudilo velike pogreške koje su počinili istražitelji te je krajem lipnja zatražilo ponovno razmatranje cijeloga slučaja.

Natascha Kampusch oteta je na putu prema školi kao desetogodišnja djevojčica, 2. ožujka 1998. Otmičaru je uspjela pobjeći 23. kolovoza 2006. Istoga dana njezin otmičar Wolfgang Priklipil počinio je samoubojstvo. 2010. Natascha je je objavila autobiografiju u kojoj kritizira rad policije i izostanak pravovaljanih rezultata istrage. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene