Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac koji je oteo Nataschu Kampusch u Beču kada je imala osam godina i držao je zatočenu u podrumu gotovo devet godina, možda je ubijen.


Policija je uvijek govorila kako se otmičar Wolfgang Priklopil sam ubio tako što je glavu stavio na tračnice netom prije prolaza brzog vlaka, nekoliko sati nakon što je Natascha Kampusch pobjegla u kolovozu 2006. godine.

Vezani članci Slika nije dostupna SAD optužuje četvoricu Iranaca za planiranje otmice njujorške novinarke Slika nije dostupna OTVORENA NOVA ISTRAGA Otmičar Natasche Kampusch ipak se nije ubio?

Ali sada mediji otkrivaju kako je njegovo bezglavo tijelo bilo gotovo netaknuto kada ga je pronašla policija te da je njegov bivši najbolji prijatelj Ernst Holzapfel osumnjičen da stoji iz smrti, piše Daily Mail.

Objavljeni su detalji analize otmičarevog i Holzapfelovog koji su otkrili kako Priklopil nije počeo pisati oproštajno pismo, već je to vjerojatno učinio njegov prijatelj.

>> Beba koju je rodila Natascha Kampush zakopana u dvorištu?

Usporedba sumnjive riječi 'mama', s dostupnim uzrocima rukopisa otmičareva prijatelja ima sličnosti.

Već je ranije ustvrđeno kako je Holzapfel znao za Nataschu i često ju viđao kada se susretao s Priklopilom. Kasnije je kazao policiji kako je mislio da je Natascha Priklopilova djevojka.

Holzapfel je posljednja osoba koja ga je vidjela živog 23. kolovoza 2006. Tog su se dana našli u šoping centru, a prema Holzapfelu, njegov je prijatelj bio uznemiren zbog Nataschinina bijega te policijske potrage za njim.

Sudac Johann Rzeszut je kazao kako je oproštajna poruka Priklopila iznimno misteriozna te se zbog nje sumnja u tezu o samoubojstvu.

'Sumnje u teoriju o samoubojstvu su legitimne. I ja ih imam. Holzapfelova verzija da je Priklopil počeo pisati svojoj majci i prestao nakon riječi 'Mama' jednostavno za mene nema smisla. 40-godišnji muškarac koji se želi oprostiti od svoje majke napiše joj barem dvije rečenice, u kojima će reći da mu je dosta patnje ili zahvaliti na svemu ili nešto slično', rekao je sudac.

Pretpostavlja se da se Holzapfel morao riješiti sukrivca zbog onoga što je on mogao reći. Dugo se već sumnja da je i on bio otmičar, iako je tu optužbu odbacio austrijski sud 2010. godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju