Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na prolasku u Sloveniju

Strašno: Vozio bolesnu djecu iz Ukrajine u bolnicu pa ga zbog cestarine kaznili s 1000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozač autobusa talijanskih registracijskih oznaka koji je bolesnu djecu iz Ukrajine prevozio u bolnicu u Trstu platio je globu od tisuću eura na prolasku kroz Sloveniju jer nije znao da mora platiti cestarinu iako je u humanitarnoj misiji.

Kako je prenio tršćanski list "Primorski dnevnik", koji izlazi na slovenskom jeziku, mladi bolesnici iz Ukrajine protekli su vikend stigli u Trst, a vozača autobusa kaznila je državna tvrtka za autoceste (DARS) prilikom redovne kontrole.

Pročitajte i ovo Ljusja Štein i Maria Alyokhina "ratni fake" Aktivistica Pussy Riota osuđena na šest godina zatvora Ilustracija Rat u Europi Kućama se vraćaju ozlijeđeni, unakaženi ili mrtvi: ''Mlad sam i želim živjeti svoj život''

Prijevoznik nije imao odgovarajuću dokumentaciju kako bi se dokazalo da je riječ o humanitarnom konvoju za koji se cestarina ne plaća.

DARS je početkom ožujka oslobodio cestarine izbjeglice iz Ukrajine koje dolaze u Sloveniju zbog rata ili kroz nju prolaze. Cestarine su oslobođeni i oni koji ih prevoze.

No, u DARS-u kažu da njihovi kontrolori koji nadziru promet moraju biti obaviješteni o dolasku vozila.

U subotu je u tršćansku pedijatrijsku bolnicu prevezeno 20 mladih pacijenata oboljelih od kroničnih bolesti, dijabetesa i tumora.

No, njihovo putovanje Slovenijom ostat će u neugodnom sjećanju, prenose u ponedjeljak slovenski mediji.

Autobus s malim pacijentima na slovenskoj autocesti su zaustavili djelatnici DARS-a koji su vršili naplatu cestarine. Od 2018. godine veća vozila na autocestama u Sloveniji zbog elektronske naplate cestarine moraju imati ugrađen poseban elektronički uređaj koji automatski naplaćuje cestarinu na temelju prijeđene udaljenosti.

Kako su za Primorski dnevnik rekli vozači spomenutog humanitarnog konvoja, oni za to nisu znali, što su pokušali pojasniti kontrolorima na autocesti, no za nastavak putovanja morali su svejedno platiti kaznu od tisuću eura.

Rat iz minute u minutu pratite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene