Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jedan mrtav, pet ozlijeđenih

U teškoj nesreći u Ljubljani nastradali migranti: Vozač bježao policiji pa se zabio u vozilo i semafor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je osoba umrla, a još pet teže ozlijeđeno, u teškoj prometnoj nesreći u nedjelju navečer u Ljubljani, do koje je došlo kad je vozač koji je prevozio ilegalne migrante pokušavao pobjeći policiji prema centru grada te udario u zaustavljeno vozilo, a onda u stup semafora.

Mediji prenose da je sudar je bio koban za 22-godišnjeg državljanina Turske koji se nalazio u teretnom dijelu kombi vozila zajedno s pet drugih turskih državljana, koji su teško ozlijeđeni, ali nisu u životnoj opasnosti. Osamnaestogodišnji vozač samo je lakše ozlijeđen, objavila je policija, navevši da je riječ o državljaninu Kosova s prebivalištem u Postojni.

Policija je u vezi sa slučajem priopćila da razmatra počinjenje više kaznenih djela, i to opasne vožnje, sprječavanja službene osobe u postupanju i zabranjenog prelaska granice ili teritorija države, o čemu je obavijestila državno tužiteljstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna bili su pothlađeni i mokri FOTO/VIDEO Policajci spasili migrante iz nabujale Mrežnice, objavljeni detalji velike akcije spašavanja

Sumnjivo kombi vozilo najprije je zamijećeno kod Kozine, blizu granice s Italijom, ali je vozač brzom vožnjom, koja je dosezala i 180 kilometara na sat, nastavio prema Ljubljani, oštetivši i vozilo policije koja ga je pokušavala usporavanjem zaustaviti, te je ignorirao njene pozive da stane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna protjerani su Angažirali dvojac iz BiH da ih preveze u Hrvatsku: Na granici kod Metkovića zaustavljeno deset ilegalnih migranata

Policija je navela da je šest turskih državljana, za koje se pretpostavlja da su Kurdi, u Sloveniju ušlo ilegalno. Osim vozača kombija policija je privela još trojicu mladića iz Postojne, dvojicu 18-godišnjaka i jednog 19-godišnjaka. Oni su bili u automobilu koji je poslužio kao "izvidnica", odnosno prethodnica kombiju u kojemu su bili ilegalni migranti, vozeći ispred njega, ali se na znak policije to vozilo zaustavilo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene