Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uz autocestu

Velika promjena za vozače kamiona i autobusa u susjedstvu, provjerite kolike su kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na odmorištima uz slovenske autoceste vrijeme parkiranja za kamione i autobuse ograničava se na najviše 25 sati, kako bi se spriječilo dugotrajno parkiranje tih vozila na odmorištima čiji je broj ograničen.

Kako je u ponedjeljak objavila tvrtka DARS, koja upravlja mrežom autocesta, odmorišta na autocestama i brzim cestama se, u skladu s novim zakonom o pravilima u cestovnom prometu, već opremaju tablama o zabrani parkiranja dužim od 25 sati, a vozačima se o tome dijeli i informativni leci.

Vozači autobusa i teških teretnih vozila moraju na unutarnjoj strani vjetrobranskog stakla vidljivo označiti vrijeme i datum početka parkiranja. Ukoliko to ne učini, vozač će biti kažnjen sa 150 eura.

Pročitajte i ovo Od 1.11. nova pravila u prometu - 4 NOVA PROMETNA PRAVILA Od danas obavezna svjetla u vožnji, u susjedstvu zabranja pretjecanja za teretna vozila

Pročitajte i ovo Fail (Foto: Screenshot/YouTube) Čudo prirode Tko je čarobnjak za volanom? Udario dva automobila na parkingu iako je bilo pregršt mjesta

Za prekoračenje 25-osatnog parkiranja predviđene su kazne u iznosu od 300 eura za vozača i odgovornu osobu te 1.000 eura za pravnu osobu, objavio je DARS.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene