Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROSLAVILA POBJEDU

Slovenija izabrala prvu predsjednicu: "Lagala bih kad bih rekla da nisam uzbuđena, puno je tu adrenalina"

Aktualno Galerija Prva slovenska predsjednica - 5 Prva slovenska predsjednica - 5 Foto: DNEVNIK.hr Prva slovenska predsjednica - 4 Prva slovenska predsjednica - 4 Foto: DNEVNIK.hr Prva slovenska predsjednica - 2 Prva slovenska predsjednica - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prva slovenska predsjednica - 3 Galerija 1/4 >>
Slovenija je dobila svoju prvu predsjednicu u povijesti. Naslijedit će Boruta Pahora, koji nakon dva mandata mora napustiti predsjedničku dužnost. Bivša novinarka i odvjetnica Nataša Pirc Musar u drugom krugu uspjela je rezultat preokrenuti u svoju korist.

Uz pjesmu i šampanjac nova slovenska predsjednica proslavila je pobjedu. Prva je to žena koja je stala na čelo susjedne države. Nataša Pirc Musar utjecajna je odvjetnica te bivša televizijska voditeljica.

"Ponosno ću ući u Predsjedničke dvore s povjerenjem koje ste mi pružili. Dat ću sve od sebe da budem prava predsjednica za sve, da radim za temeljna i ustavna, ljudska i demokratska prava i demokraciju", kazala je nakon pobjede na izborima.

Nakon službenog govora nije skrivala uzbuđenje.

"Lagala bih kad bih rekla da nisam uzbuđena, puno je tu adrenalina i veselja. Ali sutra je novi dan, trebamo početi raditi", dodala je.

Pročitajte i ovo Što novi proračun donosi za građane? - 3 ANALIZA DNEVNIKA NOVE TV Sve o proračunu za iduću godinu: Po čemu je poseban i što konkretno donosi građanima?

Nikad nije bila članica nijedne stranke, a protukandidata konzervativca i donedavnog ministra vanjskih poslova Anžea Logara pobijedila je s 54 posto glasova, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid.

Više pogledajte u videu koji je u prilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene