Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izjava premijera

Plenković nakon sjednice vrha HDZ-a: "Atikorupcijsko vijeće? Ne pratim što rade, imam većeg posla"

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a izjavu je dao premijer Plenković.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je izjavu nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. Govorio je o proračunu za 2023. godinu te rekao da je on cijeli u eurima s obzirom na Schengen i ulazak u eurozonu. 

Rekao je da nema nikakvih saznanja o tome da su bivši članovi uprave Ine tužili tvrtku. "To je pitanje između njih i Ine", rekao je Plenković. Najavljujući sutrašnji aktualac, rekao je da će odgovoriti na sva pitanja oporbe i "predstaviti hrvatskim građanima postignuća rada Vlade".

Rekao je da se neće odazvati pozivu Antikorupcijskog vijeća za Inu. "Imate zaključak Odbora za Ustav i Poslovnik da je to protuposlovnički. Tu nema nikakvih promjena niti će ih biti", odlučan je premijer. 

"Da vam iskreno kažem, niti ne pratim to što oni rade zato što je krajnje nebitno jer imamo puno većeg posla. Bavimo se našim programom, agendom, našim ciljem, da građani imaju jeftiniju struju i plin, da osiguravamo gospodarski rast od šest posto… Činimo što je naša zadaća. Oporba radi svoje, mi radimo svoje, ljudi će na kraju, kad dođe vrijeme, kad su izbori, ocijeniti tko im je bolji, draži i simpatičniji", smatra Plenković.

"Proračun, Vukovar, Škabrnja..."

Reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković otkrila je koje su teme na Predsjedništvu HDZ-a.

"Razgovara se o proteklim aktivnostima u posljednjih tjedan dana, ali i o budućim aktivnostima i planu za ovaj tjedan. Važna tema je i proračun i zato je u središnjicu došao i ministar Primorac. Danas je i premijer Plenković na sjednici Vlade govorio o proračunu. Istaknuo je kako je on drugačiji zbog ostalih jer će Hrvatska biti članica eurozone i Schengena kada on bude donesen. Prvi put proračun će biti iskazan u eurima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREDSTAVLJEN PRIJEDLOG PRORAČUNA Primorac: "Neupitna je predanost Vlade fiskalnoj konsolidaciji"

Proračunski deficit očekuje se od 1,8 milijardi eura, odnosno 2,3 posto BDP-a. Kada govorimo o ostalim temama, sigurno će se na stolu naći obljetnica vukovarske tragedije i obljetnica Škabrnje.

Pročitajte i ovo Vlada RH 2 milijarde eura viši rashodi Vlada predstavila proračun za 2023.: Prvi put u eurima, pobrojeno u kojim će sektorima doći do rasta

U utorak je i saborski aktualac s 40-ak pitanja saborskih zastupnika za premijera Plenkovića i ministre. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene