Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenska policija je uhvatila njemačkog državljanina pod sumnjom za suradnju s međunarodnim terorističkim organizacijama.


Slovenski mediji javljaju kako je 25-godišnji Nijemac uhićen još krajem prošlog mjeseca, a navodno je riječ o njemačkom državljaninu koji se u prošlosti borio u Afganistanu, gdje je uvježbavao bombaše-samoubojice.

Vezani članci Policija (Arhiva: Dusko Marusic /PIXSELL) U potjeri za Nijemcem u Puli ozlijeđena dva policajca Trst (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Zaradio kaznu jer je "ukrao" more: Mora platiti kaznu od 1549 eura

>> Najpoznatiji svjetski terorist zabrinut zbog klimatskih promjena

>> Ubijen jedan od najtraženijih terorista

Uhićenika je policija privela prilikom policijske provjere identiteta, zajedno sa svojom prijateljicom, 24-godišnjakinjom s kojom je napustio Njemačku prije godinu dana. Muškarca se u Njemačkoj sumnjiči za novačenje pripadnika terorističkih organizacija dok je njegova prijateljica u Sloveniji optužena zbog napada na policiju, navode slovenski mediji.

Za Nijemca je zbog sumnje u kazneno djelo nagovaranja na služenje strane vojske u stranoj državi na temelju uhidbenog naloga iz Njemačke određen jednomjesečni pritvor.(Hina)