Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sedam godina

Slovenci počinju micati žičanu ogradu na granici s Hrvatskom: Kroz 150 dana bi mogla potpuno nestati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija od petka kreće s uklanjanjem žičane ograde na državnoj granici s Hrvatskom. Žica bi mogla biti potpuno demontirana s granice prema Hrvatskoj u 150 radnih dana.

Prema podacima slovenskog MUP-a, Slovenija ima prema Hrvatskoj 135.372 metara panelne ograde i 60.595 metara žilet žice, ukupno 200-tinjak kilometara ograda. Od petka kreću s uklanjanjem.

Prvi dijelovi žice past će u slovenskoj općini Metlika kod graničnog prijelaza Krmačina. Policijska uprava karlovačka je na stalnom graničnom prijelazu za pogranični promet Vivodina - Krmačina.

Tu odluku je donijela slovenska Vlada premijera Roberta Goloba krajem prošlog tjedna.

Predviđa se da će se dnevno moći skinuti oko 200 metara ograde. Mogla bi biti potpuno maknuta s granice prema Hrvatskoj u 150 radnih dana, doznaje Glas Istre.

Pročitajte i ovo Marko Balen Prvi kilometri već odrađeni U strahu od izbjeglica: Slovenija postavlja nove kilometre žičane ograde uz granicu

Prema podacima slovenskog MUP-a, Slovenija ima prema Hrvatskoj 135.372 metara panelne ograde i 60.595 metara žilet žice. To je ukupno 200-tinjak kilometara ograda.

Slovenija je žilet žicu uz državnu granicu s Hrvatskom počela postavljati krajem 2015. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene